Одабрано Свијет

Армија Доњецке Републике преведена у стање пуне борбене приправности

СВИ ВИТАЛНИ ОБЈЕКТИ НА ТЕРИТОРИЈИ ДНР ВЕЋ СУ ПОД ЗАШТИТОМ ЊЕНЕ ПРОТИВВАЗДУШНЕ ОДБРАНЕ
  • Други човјек у војном врху у Доњецку Едуард БАСУРИН: По цијелој територији ДНР распоређене су резерве оружја и муниције. За случај да буде потребно организовати тотални отпор

ВОЈНЕ снаге Доњецке Народне Републике ствљене су у потпуну борбену приправност.

Едуард Басурин, који је друга фигура у војном врху у Доњецку, саопштио је да је то учињено због подозрења да је Украјина већ спремна за велики напад на ДНР. Још је открио:

„Све јединице су у пуном саставу и са потребном ратном техником и муницијом. Артиљеријске посаде су спремне да изађу на већ припремљене положаје и да ватром спријече напредовање украјинске армије“.

Басурин је посебно нагласио да су сви витални објекти на територији ДНР већ под заштитом система ПВО.

Према његовим ријечима, по цијелој територији ДНР распоређене су „резерве оружја и муниције“. За случај да буде потребно организовати „тотални отпор“.

Басурин се захвалио добровољцима који су се понудили да буду укључени у одбрану насеља на југу ДНР – Новоазовска, Комсомолског, Тељманова и Старобешева.

Добровољачки одреди ће бити потчињени команди оружаних снага ДНР (које се из политичких разлога зову Народном милицијом).

Басурин не крије да ће оружана сила ДНР спријечити и евентуални покушај миротвораца УН да уђу у Доњецку Републику без њеног претходног одобрења.

У Доњецку доказом да се Украјина спрема за напад сматрају и појачано извиђачко-обавјештајно дјеловање Кијева.

ПВО Доњецке Републике посљедњих дана је уништила шест украјинских шпијунских дронова.

По информацијама које не могу бити потврђене, украјинска армија је добила наређење да нападне око 24. децембра – из великог лучког града на Азовском мору – Мариупоља и да у наредних неколико дана овлада границом са Русијом коју сада контролише армија ДНР.

Предсједник Доњецке Народне Републике Денис Пушиљин потврдио је да су њене снаге спремне да одбију украјински напад.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар