Одабрано Свијет

Бивши саветник CIA: Украјина ће бити раскомадана – биће сведена на територију између Кијева и Лавова

ЏЕЈМС РИКАРДС: САНКЦИЈЕ ИМАЈУ СЛАБ УТИЦАЈ НА РУСИЈУ, АЛИ СУ РАЗОРНЕ ПО САД И ЕВРОПУ
  • Посебно нагласио да Бела кућа, Европска унија и НАТО тврде да „ствари у Украјини иду релативно добро за Кијев“, али да се стварна ситуација на бојном пољу безмало потпуно разилази са западним наративом
  • Мађарски премијер Виктор Орбан још у септембру рекао да би Украјина могла да изгуби значајан део своје земље – трећину или половину територије

Извор: Факти

ГУБИЦИ Оружаних снага Украјине и проблеми са снабдевањем Кијева западним оружјем довешће до тога да ће до краја сукоба територија те земље бити значајно смањена – оценио је бивши саветник CIA Џејмс Рикардс.

У чланку који је написао за Daily Reckoning, указао је:

„Украјина ће се претворити у раскомадану државу која ће се свести на територију између Кијева и Лавова».

Према Рикардсовим речима, Украјинка је већ претрпела велике губитке, а војна помоћ Запада неће јој донети никакву корист, јер је кијевска слабо обучена.

Поред тога, Оружане снаге Украјине имају проблеме у логистици са пребацивањем наоружања и муниције на линије фронта.

Рикардс је такође навео да Бела кућа, Европска унија и НАТО тврде да „ствари у Украјини иду релативно добро за Кијев“, али да се стварна ситуација на бојном пољу безмало потпуно разилази са западним наративом.

Он је такође уверен да западне санкције имају слаб утицај на Русију, а истовремено деструктиван за земље ЕУ и САД.

„Санкције су имале мали утицај на руску економију. Али је њихов утицај на Европу и САД био разоран, укључујући несташице енергије, инфлацију и прекид ланаца снабдевања. Ти ефекти ће се наставити и довести до озбиљне рецесије у ЕУ и САД у првој половини 2023.“, навео је Рикардс.

Потпредседник кримског парламента Владимир Бобков изразио је 29. новембра оценио је да ће Украјина ускоро престати да постоји као држава.

Он је уверен да Украјина и њена војска неће моћи да преживе предстојећу зиму. Тим пре што Оружане снаге Украјине већ губе контролу над низом насеља у Донбасу.

Мађарски премијер Виктор Орбан још у септембру је рекао да би Украјина могла да изгуби значајан део своје земље – трећину или половину територије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар