Одабрано

Британци саопштили да је Сергеј Скрипаљ пуштен из болнице у Солзберију

НЕМАЈУ, НАРАВНО, НАМЈЕРУ ДА ОТКРИЈУ НИ КАКО ЈЕ ЛИЈЕЧЕН, НИ ШТА ЋЕ СА ЊИМ ДАЉЕ БИТИ
  • Њемачки политичари почињу да отворено говоре да је пукао „логички ланац“: само је Русија производила нервни отров „Новичок“ – само је Русија могла отровати Скрипаље. Још се жале: „Зашто нас нису унапријед упозорили да и западне специјалне службе располажу формулом отрова Новичок!?“

БРИТАНСКИ шпијун Сергеј Скрипаљ (66), за којег Лондон тврди да је заједно са кћерком Јулијом био отрован у Солзберију, пуштен је из болнице.

Директор болнице  у том граду Кари Чарлс-Баркс изјавио је:

„Скрипаљ се осјећа довољно добро да буде пуштен из болнице… Било је ово тешко вријеме за све који су настрадали у истом инциденту“.

Није открио: да ли је Скрипаљу потребно даље лијечење и гдје ће наредних недјеља боравити. Уз образложење:

„Сви наши пацијенти по напуштању болнице имају право на конфиденцијалност. Зато нећемо моћи да откријемо ни подробности лијечења Сергеја Скрипаља. Свима који су страдали од нервног паралитичког агенса потребно је да се стабилизују и буду у стању да њихов организам може да лучи више ензима који су потребни за опоравак“.

Главна медицинска сестра, Лорна Вилкинсон, рекла је само да ће Скрипаља са опоравком „наставити изван болнице“.

Независно од овога, за Британце се ствари не развијају по плану и у жељеном правцу.

Њемачки политичари почињу да отворено говоре да је пукао „логички ланац“: само је Русија производила нервни отров „Новичок“ – само је Русија могла отровати Скрипаље.

Експерт њемачких социјалдемократа Буркхард Лишка је листу Mitteldeutsche Zeitung дословно рекао: „Те карике су попуцале!“

Замјеник председника посланичке групе Леве партије у Бундестагу – Андре Хан – био је још директнији: „Срушила се и верзија владе Ангеле Меркел да је Русија крива за тровање Скрипаља. А већ и то је шокантно“.

Други човјек Зелених у Бундестагу Константин фон Ноц се пожалио: „Зашто нас нису унапријед упозорили да и западне специјалне службе располажу формулом отрова Новичок!?“

Скрипаљ и његова кћерка били су наводно отровани 4. марта у Солзберију.

Лондон је за тровање оптужио Русију и протјерао 23 њених дипломата.

Москва је одговорила – симетрично и још наложила Британији да сведе персонал своје амбасаде на број сарадника амбасаде РФ у Лондону.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар