Одабрано Свијет

Британија подржава Шиптаре јер јој обезбеђују најјефтинији и најчистији кокаин

„МАФИЈА ШИПТАРА“ ПОТИСНУЛА КОНКУРЕНТЕ И ТРГУЈЕ ДИРЕКТНО СА КОЛУМБИЈЦИМА

АЛБАНСКА мафија или „мафија шиптара“ преузела је контролу над тржиштем кокаина у Великој Британији, пише британски Мирор и наводи се вриједност тог тржишта процјењује на пет милијарди фунти.

Та мафија је полако преузела тржиште у Британији, након што се велики број Албанаца преселио у Британију након пада комунизма у Албанији 1990. године, пише лист.

Како се наводи, сада „застрашујући криминалци“ контролишу скорио цијело тржиште у Великој Британији, са кокаином који је најјефтинији од 1990. године, и најчистији у посљедњих 10 година.

До преузимања тржишта је дошло тако што је албанска мафија, или како се још зову „мафија шиптара“, одбацила посреднике и почела директно да комуницира са колумбијским картелима, што је омогућило ниже цијене и већу чистоћу кокаина на тржишту.

Због тога се сада Велика Британија суочава са највећим бројем младих корисника кокаина у Европи.

Мирор наводи да у том царству главну ријеч води озлоглашена банда Хелбенианс (Hellbanianz) која влада дијелом источниог Лондона.

Ова банда је имала чак и свој Инстаграм налог на коме је имала 115.000 пратилаца, али је затворен у новембру прошле године.

Портпарол Националне агенције за криминал рекао је листу да албанске криминалне групе имају велики утицај на остале криминалне организације у Великој Британији и приступ тржишту наркотицима, прије свега кокаином, а повезане су блиско са групама преко којих перу новац и тргују људима.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар