Одабрано Странке

Чавићева странка пријети изласком из Савеза за промјене

КРСМАНОВИЋ: ЗА НДП НИЈЕ ПРИХВАТЉИВО ДА СЕ О КЉУЧНИМ ФУНКЦИЈАМА ДОГОВАРА ПОСЛИЈЕ ИЗБОРА
  • Здравко КРСМАНОВИЋ: „Ово што се сада нуди и на овакав начин није политичка алтернатива садашњој власти. НДП не жели мачка у врећи. Тражимо договоре и јасне политичке платформе, а ако тога не буде, неће бити ни нас у таквом савезу”
  • „То ‘изађемо на изборе па ћемо видјети шта ћемо’ су превазиђене политике. То смо имали на нивоу БиХ гдје смо власт и НДП није задовољан како је одрађена политика на том нивоу, првенствено када је ријеч о обрачуну са криминалом и корупцијом, гдје имамо и министра безбједности БиХ и директора СИПА-е. Могли бисмо на ту причу пристати да немамо лоше искуство и управо нас то обавезује да у такву игру никада више не уђемо”

ПОТПРЕДСЈЕДНИК НДП-а Здравко Крсмановић рекао је да за НДП није прихватљива понуда из СДС-а да се о појединачним позицијама прича послије избора јер су то превазиђене политике, те поручио да се мора понудити права политичка алтернатива, нова лица на политичкој сцени.

„Ово што се сада нуди и на овакав начин није политичка алтернатива садашњој власти. НДП не жели мачка у врећи. Тражимо договоре и јасне политичке платформе, а ако тога не буде, неће бити ни нас у таквом савезу”, поручује Крсмановић.

Он је навео да је став НДП-а да партије и појединци окупљени око блока који се зове Савез за промјене морају разговарати, а не да је на сцени политика чисте подршке и старих лица.

„То ‘изађемо на изборе па ћемо видјети шта ћемо’ су превазиђене политике. То смо имали на нивоу БиХ гдје смо власт и НДП није задовољан како је одрађена политика на том нивоу, првенствено када је ријеч о обрачуну са криминалом и корупцијом, гдје имамо и министра безбједности БиХ и директора СИПА-е. Могли бисмо на ту причу пристати да немамо лоше искуство и управо нас то обавезује да у такву игру никада више не уђемо”, рекао је Крсмановић за „Глас Српске”.

Према његовим ријечима, закључак НДП-а је да што прије мора засједати Предсједништво Савеза за промјене и заузети дефинитиван став о приједлогу НДП-а, а то је да се иде цијелим рјешењем, јасном политичком платформом и људима који ће бити кандидати за појединачне функције и који ће сутра имати уговор са народом да испуне оно што су обећали.

„Свако има неки свој интерес, али овдје је ријеч о томе да ли Савез за промјене постоји. Хитно тражимо сједницу Савеза да не буде лажног представљања и приватизације нечега што се зове демократски покрет који смо назвали Савез за промјене. Савез није СДС и ПДП, већ шири политички и демократски блок”, истиче Крсмановић.

Он каже да ће ако не буде заједничког договора и приступа са новим лицима одговор НДП-а бити „хвала и довиђења, идемо самостално на изборе и са лицима која ће да буду нова на политичкој сцени”.

Одговарајући на питање да ли ће НДП чекати позив за састанак од колега из Савеза за промјене или ће га заказати, Крсмановић каже да вјерује да ће то бити завршено ове седмице и напомиње да НДП и Савез нису у свађи.

„За мене је диктатура када један човјек одлучује о свему, без обзира што то може некада бити позитивно. Демократија је разговор и договор, ако тога нема, то је диктатура на други начин, од другог појединца. То нећу прихватити било да долази од Милорада Додика или некога из Савеза за промјене”, поручује Крсмановић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар