Одабрано Свијет

Де Ниро назвао Трампа „белим расистом који је на путу ка фашизму“

АМЕРИКА СВОГ НОБЕЛОВЦА ЏЕЈМСА ВОТСОНА ЛИШИЛА СВИХ ПОЧАСТИ ЈЕР ЈЕ ПОСУМЊАО У ИНТЕЛЕКТ АФРИКАНАЦА
  • Глумица Џејн Фонда шефа државе Доналда Трампа упоредила са Адолфом Хитлером

АМЕРИКА је већ дошла дотле да своје најбоље умове прогони као расисте, а на путу је и да Доналда Трампа прогласи за фашисту.

Свог Нобеловца Џејмса Вотсона – који је открио најбитније ствари о ДНК – његова матична лабораторија Cold-Spring-Harbor којом је и дуго руководио – лишила га је свих звања и почасти због речи које је изговорио о „интелекту Африканаца“.

Oбјавила је: „Тврдње доктора Вотсона су за осуду и немају упориште у науци. Те тврдње ни на који начин не одражавају погледе наше лабораторије“.

Доктор Вотсон се нашао на стубу срама због оцене да социјална политика у Африци погрешно полази од чињенице да је ниво њених урођеника на нивоу интелекта других раса“.

Вотсон је Нобелову награду добио 1962-ге за откриће да ДНК има структуру у виду двојне спирале.

Ово је, међутим, тек један крај `америчке батине`. Постоји и други.

Глумац Роберт Де Ниро у интервјуу лондонском дневном листу The Guardian оценио је да је Трамп  – откако је ушао у Белу кућу – „постао још гори и претворио се у правог расисту и поборника супериорности беле расе“:

„Кад видиш да неко попут Трампа постаје шеф државе, помислиш: „Па, добро, да видимо, можда ће се променити (набоље). А он је постао још гори. То ме је уверило да је он заиста расиста. То је срамота“.

Де Ниро има шесто расно мешане деце и рекао је да га брине њихова будућност.

Замољен да прецизира – сматра ли он Трампа уисину белим расистом – одговорио је:

„Да. Наш лидер је на путу ка фашизму. Забрињава ме што ће у њему неки видети пример за опонашање. Такви ће бити умнији (од Трампа), али ћре имати исте вредности и бити у стању да оду много даље и да као деспоти нанесу већу штету“.

Ово је, међутим, само карика у ланцу. У новембру је једна коментаторка CNN са екрана Трампа назвала „расистичком свињом“.

Холивудска глумица Џејн Фонда упоредила је Трампа са Хитлером. Још је додала:

„Ако сте ишта читали о успону Трећег Рајха и Адолфу Хитлеру – увидећете паралеле“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/de-niro-nazvao-trampa-belim-rasistom-koji-je-na-putu-ka-fasizmu

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар