Одабрано Предсједник РС

Додик: Европски пут БиХ је игра мачке и миша – нема ништа од европске приче

АКО И БУДЕ НЕКЕ ОДЛУКЕ, БИЋЕ ТО ОТВАРАЊЕ ПРЕГОВОРА БЕЗ ДАТУМА – ТУРСКА НА ДАТУМ ЧЕКА 40 ГОДИНА
  • Поновио да Суд и Тужилаштво БиХ немају уставну основу и да не може да се прави никакав нови суд на нивоу БиХ него апелационо одјељење које може да одлучује само по законима које доноси Парламентарна скупштина БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је европски пут БиХ игра мачке и миша и да нема ништа од „европске приче“.

– Ако дође до неке одлуке, то ће бити покривалица за Запад, који ће рећи да се отвара преговарачки процес без датума. Турска је чекала на то 40 година. То је игра мачке и миша. То служи оним у европској канцеларији како би рекли „ето притиснули смо домаће политичаре да нешто раде“ – рекао је Додик.

Навео је да је међу 14 приоритета које БиХ мора испунити за процес приступања и закон о Уставном суду БиХ и подсјетио да је у Сарајеву договорено доношење неколико законских прописа, између осталог и оног о сукобу интереса у којем је Српска дефинисала да се то односи на сукоб интереса на јавним функцијама на нивоу именовања у заједничким институцијама, а не на нивоу ентитета.

Додао је да је разлог за то што Српска већ има свој закон о сукобу интереса, а не зато што штити незаконитости.

Додик је поновио да Суд и Тужилаштво БиХ немају уставну основу и да не може да се прави никакав нови суд на нивоу БиХ него апелационо одјељење које може да одлучује само по законима које доноси Парламентарна скупштина БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар