Коментари Одабрано

Галијашевић: Све што Британци и Американци раде против Додика и Српске – раде да изазову рат

ШТА ОПЕТ СМЕРА ЗАПАД – КАКО ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА СРПСКИ САМООДБРАМБЕНИ МЕХАНИЗАМ?
  • Стручњак за безбедност Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Британци, Американци и Немци су деведесетих година длучили да се Немачка склони из фокуса, односно да се смањи притисак на њу за злочине које је починила у Другом светском рату, за геноцид, холокауст и да се у ту сврху пројектује нови злочинац – Срби. Ако имате новог злочинца, морате се пројектовати и нова жртва. Тако смо дошли до бошњачке жртве
  • А ко њих контролише бошњачку елиту? Британски механизам! Британци су ставили под контролу СДА, која је преко Младих муслимана припадала Муслиманској браћи, као и терористичка организација Хамас. Када је изашао из затвора, Изетбеговић је послао делегацију у Лондон где је договорен његов долазак на власт. Данас поново имају исте механизме – Муслиманску браћу, преко политичких странака као што је Наша странка, поједине политичаре у СДП или у ДФ-у, а имају контролу и надзор и над ОБА у којој је директор Алмир Џуво који је био шеф обезбеђења британске амбасаде у Сарајеву
  • Бошњаци се увлаче у причу хегемона који жели да уништи све елементе државности на овом простору. Запад жели да и РС постане недржавни елемент, као што се ни БиХ не може звати државом… Шта учинити да би се спречио сукоб?
  • Република Српска је захваљујући Додиковој стратегији да се брани институционално – прва линија одбране од избијања варница. Додик чува политички систем који му гарантује ефикасне одговоре на британску злоћудну политику. Други ниво заштите су међународна подршка и Додикови лични контакти. Трећи ниво је заштита из Русије, која је највидљивија у УН. Кад заврши операцију у Украјини, Русија ће променити и парадигму конфликата на Балкану, тј промениће однос снага
  • РС ће тада моћи да буде супериорнија у регионалном одмеравању… Бошњачка власт је остала под пуном контролом Запада и ако Запад хоће рат, бошњачке елите ће повести Бошњаке у сукоб и зато у наредном периоду треба бити опрезан

Извор: Факти

ПОСЛЕ признања владајуће странке у Британији да је та земља практично саучесник у злочинима у Гази, српски политичар Александар Павић апеловао је на буђење „српског самоодбрамбеног механизма“ јер ће Запад у борби за опстанак своје империје где год може, покушати и на Балкану – кроз нове нападе на Србе.

И други интелектуалци који не верују да ће се америчко-британска екипа са наших простора тек тако „спаковати и тихо одјахати у ноћ“ износе своје виђење проблема. Главна питања на која одговарају су: које тачно потезе ће Запад овде повлачити и како треба да изгледа наш самоодбрамбени механизам?

Суштински: како блокирати њихове покушаје да до варнице уопште дође?

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић упоређује британску политику на Балкану са дешавањима на Блиском Истоку и северу Африке, оцењујући да су инструменти британске контроле идентични, али да је повезаност још дубља:

– Британци, Американци и Немци су деведесетих година длучили да се Немачка склони из фокуса, односно да се смањи притисак на њу за злочине које је починила у Другом светском рату, за геноцид, холокауст и да се у ту сврху пројектује нови злочинац – Срби. Ако имате новог злочинца, морате се пројектовати и нова жртва. Тако смо дошли до бошњачке жртве. Јер, Израел је стратешко питање Американаца и Британаца и било је јако важно да Јевреји више не потенцирају питања око Немаца, а заузврат се уклонио притисак на Израел поводом Палестине. Тако је Палестина нестала из медија. Укључујући и убиство Јасера Арафата, Исака Рабина и мировне операције. Бошњаци су украли патњу Палестинцима, а за узврат од својих комшија Срба направили симбол модерног злочинца.

Филм „Шиндлерова листа“ снимљен је 1993, да би позао како добри Немци спашавају Јевреје код богатог немачког индустријалца. Све је то било део исте стратегије скидања етикете главног злочинца.

Овом стратегијом је нестао палестински случај,  који је генератор незадовољства у арапском свету. Овом стратегијом је тај свет добио нову жртву – босанске муслимане.

А ко њих контролише? Британски механизам! Британци су ставили под контролу СДА, која је преко Младих муслимана припадала Муслиманској браћи, као и терористичка организација Хамас. Када је изашао из затвора, Изетбеговић је послао  делегацију у Лондон где је договорен његов долазак на власт. Данас поново имају исте механизме – Муслиманску браћу, преко политичких странака као што је Наша странка, поједине политичаре у СДП или у ДФ-у, а имају контролу и надзор и над ОБА у којој је директор Алмир Џуво који је био шеф обезбеђења британске амбасаде у Сарајеву.

У механизам контроле процеса су укључене и НВО које су повезане са Британијом и Сорошем, односно америчком причом. Мимо контроле ЕУФОР-а и Алтеа Британци пред сваке државне изборе доведу своје специјалце спремне за интервенције и ликвидације. Сада их доводе и пред локалне изборе који ће бити за десет месеци…

У Републици Српској је у процедури доношење закона о НВО, јер то су непријатељи владе РС који дестабилизују власт коју је бирао народ. Закон треба да да одговор на питање – ко финансира НВО јер кога финансира Запад, тај ради против РС тако што има деструктивну улогу у односу на стабилност РС.

Те НВО нису невладине него специјалне структуре које имају задатак да инетересе западних влада реализују на штету РС. То су антидржавне организације. Верујем да ће закон бити усвојен, иако РС трпи притисак да се то не деси, јер би тим законом заштитила интегритет власти – а то Запад, наравно, никако не жели.

У међувремену, народ у РС је покренуо корисне акције окупљања – да покаже потенцијал да сам одбрани власт коју је бирао. Народ одлично разуме да је напад на Додика напад на РС. То није приватни рат Британије против Додика него рат против положаја српског народа у БиХ и народ разуме да је то циљ игре са суђењем у Сарајеву.

Све што се ради према Додику, ради се да се изазове рат. Процес против Додика ће изазвати озбиљније конфликте.

Бошњаци се увлаче у причу хегемона који жели да уништи све елементе државности на овом простору. Запад жели да и РС постане недржавни елемент, као што се ни БиХ не може звати државом.

Људи у РС то не желе да дозволе и зато скуповима показују да граница постоји – и територијална и у домену државног суверенитета. Граница је део осећања и националне свести заједнице, а није само у папирима и Дејтонском споразуму.

Шта учинити да би се спречио сукоб?

Република Српска је захваљујући Додиковој стратегији да се брани институционално прва линија одбране од избијања варница. Додик чува политички систем који му гарантује ефикасне одговоре на британску злоћудну политику. Други ниво заштите су међународна подршка и Додикови лични контакти. Трећи ниво је заштита из Русије, која је највидљивија у УН, и тамо где се види и тамо где је не видимо – када блокира иницијативе које ни не стигнемо да видимо јер их је зауставила.

Кад заврши операцију у Украјини, Русија ће променити и парадигму конфликата на Балкану, тј промениће однос снага. РС ће са политичком подршком и институционалном моћи бити супериорнија у регионалном одмеравању.

И Србија може помоћи тако што ће дићи глас против Шмита и против недејтонског поступња. Мада се такве мере у РС не очекују…

Код Бошњака и Хрвата су елите које не анализирају довољно озбиљно ситуацију. Као и деведесетих…

Прича о европском путу и то да је БиХ направила неке кораке – то је празна прича.

Требамо се запитати шта су Бошњаци жртвовали да се буде на овом месту у ЕУ интеграцијама. Ништа нису жртвовали! Само су Срби правили компромисе ради европског пута.

Бошњачка власт је остала под пуном контролом Запада и ако Запад хоће рат, бошњачке елите ће повести Бошњаке у сукоб и зато у наредном периоду треба бити опрезан.   

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар