Одабрано Свијет

Холандија се прогласила 10 одсто одговорном за смрт 350 муслимана у Сребреници

ПРВОСТЕПЕНОМ ПРЕСУДОМ САМИ СВОЈУ КРИВИЦУ БИЛИ ПРОЦЕНИЛИ НА – 30 ОДСТО
  • ФАКТИ: Холандези, ево, смањише своју одговорност за смрт 350 сребреничких муслимана-мушкараца на 10 одсто. Сами били проценили да су криви 30 одсто, па сад на истим теразијама одмерише 10 одсто. Да би за толико платили мање породицама око 350 жртава“.  У трећем налету, ако га буде, смањиће они ово на 3 одсто. Не деле Холандези свој новац тек тако…

ХОЛАНДСКИ врховни суд подржао је данас одлуку нижег суда да је Холандија делимично одговорна за смрт око 350 муслиманских мушкараца које су убиле снаге босанских Срба за време масакра у Сребреници 1995. године.

Председавајући судија Кеес Стрефкерк рекао је да холандски припадници мировних снага УН сносе делимичну одговорност за те смрти зато што су војници евакуисали муслиманске избеглице из холандског војног логора знајући да су у „озбиљној опасности да буду злостављани и убијени“, преноси АП.

Суд је навео да холандска држава има одговорност 10 одсто, пошто је толика вероватноћа да су холандски војници могли да спрече убиства, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Суд је смањио проценат одговорности холандске државе у односу на 30 одсто колико је изрекао Апелациони суд 2017. године, јавља Франс прес.

Највиши холандски суд је сходно томе смањио износ који рођаци убијених мушкараца могу да траже на име одштете од холандске државе.       

„Холандска држава има врло ограничену одговорност у случају који су поднеле Мајке Сребренице. Та одговорност је ограничена на 10 одсто штете коју су поднеле породице од око 350 жртава“, навео је холандски Врховни суд.

(Бета)

http://fakti.org/posrbljene-vesti/holandija-se-proglasila-samo-10-odsto-odgovornom-za-smrt-350-muslimana-u-srebrenici

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар