Влада РС Одабрано

Каран: Српска није само резултат тежње Срба да имају државу него и услов мира и опстанка БиХ

ШМИТ И ПОЈЕДИНИ АМБАСАДОРИ НЕ РУШЕ САМО ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ НЕГО И МИР У БиХ
  • Професор уставног права Синиша КАРАН: Мир је успостављен када је Република Српска дала дио себе, свог суверенитета. Дакле, без Републике Српске нема ни БиХ! Баш из тог разлога, сви ви господо душебрижници из појединих западних амбасада, послушници у неуставном Уставном суду БиХ, волите Републику Српску да бисте сачували БиХ

ПРОФЕСОР уставног права Синиша Каран рекао је да је потпуно природно и чињеница је да сваки народ на свијету жели да има своју државу, и српски народ то не спори ниједном народу.

– Међутим, Република Српска не само да је историјска тежња и жеља српског народа да има своју државу, већ и формула за мир – истакао је Каран у изјави за Срну.

Он је нагласио да су у мултиетничким заједницама, федералним државама, формуле за мир у политичком, али и безбједносном смислу федералне јединице, а у БиХ то је Република Српска.

С тим у вези, додао је он, сви они који насрћу на Српску, сви они који су против ње, директно су против мира.

– Подсјетићемо се да је мир успостављен када је Република Српска дала дио себе, свог суверенитета. Дакле, без Републике Српске нема ни БиХ! Баш из тог разлога, сви ви господо душебрижници из појединих западних амбасада, послушници у неуставном Уставном суду БиХ, волите Републику Српску да бисте сачували БиХ – поручио је Каран.

Сви који се боре за БиХ, навео је професор уставног права, треба да прогледају и схвате да би се они први понајвише требали борити за Републику Српску, јер је управо она гарант опстанка БиХ.

– Дјеловање /Кристијана/ Шмита, појединих амбасадора прешло је из дјеловања на политичком рушењу система у БиХ у безбједносно питање рушења мира и јединог мирног оквира за заједнички живот Срба, Хрвата и Бошњака у БиХ. Дакле, господо, формула за мир у свим мултиетничким државама свијета је федерално уређење, јер заправо не постоји други гарант равноправности народа у таквим државама, те да је Република Српска заправо и стуб уставног система сложене, мултиетничке, федералне државне заједнице БиХ – истакао је Каран.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар