Одабрано Свијет

Лавров: Већина народа одбацује неоколонијалну политику колективног Запада

ИЗГЛЕДА ДА АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ ДА СВОЈУ МОНРООВУ ДОКТРИНУ ПРОШИРЕ НА ЦИО СВИЈЕТ
  • Сергеј ЛАВРОВ: Западњаци стално крше фундаментални принцип Повеље УН као што је немијешање у унутрашње ствари других земаља. У тој серији је режирани трећи круг избора у Украјини 2004. године, „обојене револуције“ у Југославији, Грузији и Киргистану. Коначно, отворена подршка крвавом пучу у Кијеву у фебруару 2014, као и упорни покушаји да се понови сценарио насилног преузимања власти у Бјелорусији 2020. године

ВЕЋИНА народа у свијету све више одбацује неоколонијалну и циничну политику колективног Запада, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

– Неоколонијалну, отворено циничну линију колективног Запада све више одбацује већина у свијету, која је искрено уморна од уцијена и притисака, између осталог и путем силе, од прљавих информационих ратова и геополитичких игара са нултим резултатом – написао је Лавров у чланак за „Росијску газету“.

Он се осврнуо на бројна кршења Повеље УН западних земаља, посебно Сједињених Држава, које стоје иза организовања обојених револуција широм свијета.

– Западњаци стално крше фундаментални принцип Повеље УН као што је немијешање у унутрашње ствари других земаља. У тој серији је режирани трећи круг избора у Украјини 2004. године, „обојене револуције“ у Југославији, Грузији и Киргистану. Коначно, отворена подршка крвавом пучу у Кијеву у фебруару 2014, као и упорни покушаји да се понови сценарио насилног преузимања власти у Бјелорусији 2020. године. Не може, а да се не помене озлоглашена „Монроова доктрина“, коју Американци, изгледа, желе да прошире на цијели свијет како би цијелу планету претворили у своје „двориште“ – истакао је руски дипломата.

Државе глобалног југа и истока желе да контролишу сопствене судбине и да воде унутрашњу и спољну политику оријентисану на националне интересе, истакао је Лавров.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар