Одабрано Свијет

Лондон „тровање Скрипаља“ сад приписује „ударној групи“ под контролом „владе Русије“

МОСКВА ОПТУЖИЛА ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ ЗА КИДНАПОВАЊЕ ДВОЈЕ ЊЕНИХ ДРЖАВЉАНА
  • Министарство иностраних послова РФ упутило Великој Британији протестну ноту поводом увлачења у њену антируску кампању осталих држава из G-7 које су се укључиле у велику игру засновану на „веома вјероватним“ претпоставкама-оптужбама…

БРИТАНЦИ се поводом „тровања Скрипаља“ све видљивије понашају као `мачак на усијаном лименом крову`. А сами су се на њему нашли и не престају да се у започетој игри запетљавају.

Протеклих недјеља су своја увијања пласирали углавном преко Times-а, а сада је политичко-безбједносни врх у Лондону за то одабрао Daily Telegraph.

Преко тог листа је пласирано да су „полиција и обавјештајне агенције“ наводно „идентификовале осумњичене за напад Сергеја Скрипаља и његову ћерку Јулију“.

Лондон је цијелу своју досадашњу русофобску кампању заснивао на „врло вјероватним“ претпоставкама које су се – без доказа – већ у слиједећем кораку претварале у оптужбе и – остао је у томе досљедан.

Daily Telegraph је објавио да се „вјерује да противтерористичка полиција ради на случају против осумњичених, за које се вјерује да су се вратили назад у Русију“.

Исти лист наводи да ће истрага трајати још неколико мјесеци, али да је дошло до „великог помака у идентификацији особа за које се вјерује да су умијешане у напад“.

Додаје а су осумњичени „вјероватно идентификовани“ упоређивањем спискова путника авиона који су стизали у Лондон.

Индикативно је и што Daily Telegraph оперише са „ударном групом под контролом владе Русије“.

Официјелни представник Скотланд-Јарда одбио је да коментарише наводе Daily Telegraph. Нагласио је да нема право да јавно говори о `смјеру истраге`.

Све се, иначе, и даље заоштрава.

Амбасадор Русије у Лондону – Александар Јаковенко – назвао је НЕСТАНАК бившег пуковника руске војне обавјештајне службе (британског шпијуна) Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије „киднаповањем држављана Русије“.

Министарство иностраних послова РФ упутило је Великој Британији протестну ноту поводом увлачења у њену антируску кампању осталих држава из G-7 које су се укључиле у велику игру засновану на „веома вјероватним“ претпоставкама-оптужбама…

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/london-trovanje-skripalja-sad-pripisuje-udarnoj-grupi-pod-kontrolom-vlade-rusije

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар