Одабрано Свијет

Мадуро оптужио Трампа да је наредио Болтону да сачини план за његово свргавање и убиство

ТВРДИ ДА ТАЈ ПЛАН ПРЕДВИЂА И ФОРМИРАЊЕ „ПРЕЛАЗНЕ ВЛАДЕ“ ПОД АМЕРИЧКОМ КОНТРОЛОМ
  • Америчком лидеру је директно поручио: „Предсједниче Трамп, можемо разговарати о свему што пожелите. Гдје желите и када пожелите. Али, Венецуела неће пред САД пасти на кољена. Нека америчка империја о томе води рачуна“

ПРЕДСЈЕДНИК Венецуеле Николас Мадуро оптужио је Џона Болтона, помоћника Доналда Трампа за националну безбједност, да разрађује план за његово свргавање и убиство.

Мадуро је са овом оптужбом наступио на конференцији за медије у Каракасу.

„Господину Болтону је повјерен план државног преврата у Венецуели, са убиством Николаса Мадура и формирањем прелазне владе.  Ради реализације тог задатка, Болтон контактира са нашом ултрадесницом, а Колумбију је претворио у базу за реализацију тих лудачких планова препуних мржње“.

Мадуро је навео да „Болтонов план“ предвиђа и обуку најамника који ће бити задужени за провокације које би – по вашингтонским замислима – требало да оправдају напад на Венецуелу.

Мадуро је посебно нагласио да је у реализацију плана укључен и колумбијски предсједник Иван Дука.

Мадуро је апеловао на Конгрес САД да отвори истрагу поводом „Болтоноих терористичких и интервенционистичких  планова против Венецуеле.“

Предсједник Венецуеле је позвао оружане снаге своје земље да буду у сталној приправности да заштите њену стабилност, мир и цјеловитост“.

Мадуро је поново окривио САД  и за неуспјели атентат на њега у августу ове године.

Према очекивањима, поново је позвао Трампа да нормализује односе двије земље, да „окрене нову страницу у односима са Венецуелом“.

Додао је да су односи између САД и Венецуеле препуни завјера и поручио Трампу да Венецуела тражи „само дијалог и уважавање“.

Америчком лидеру је директно поручио:

„Предсједниче Трамп, можемо разговарати о свему што пожелите. Гдје желите и када пожелите. Али, Венецуела неће пред САД пасти на кољена. Нека америчка империја о томе води рачуна“.

Додао је да су амерички медији током 2018-те објавили више од 4.140 негативних информација о њему и његовој земљи.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар