Одабрано Свијет

Матео Салвини најавио Европској унији – европско пролеће

ДЕЦЕНИЈАМА СУ ВОДЕЋЕ ЗЕМЉЕ ЕУ ЗАЈЕДНО СА САД ПРАВИЛЕ АРАПСКА, СРПСКА И УКРАЈИНСКА ПРОЛЕЋА
  • Лидер Лиге Севера и министар унутрашњих послова Италије Матео САЛВИНИ  у Варшави разговарао са Јарославом Качињским и потом изјавио: „Надам се да ће у новом сазиву Европског парламента знатно више него сада оних који поштују прво интересе своје земље па тек потом оно што је заједничко ЕУ. Уверен сам да ће Италијани Пољаци бити главни у покрету за поштоваљње националних интереса“
  • Још је додао: „Пољска и Италија биће хероји новог европског пролећа. Међутим, не сумњам да ће нам се прикључити и Шпанци, Данци, Холанђани и други“
  • За еврофиле утешко само то што више не намеравају да је руше до темеља и распуштају да да је трансформишу у складу са приматом суверенитета држава-нација

ТАЧНА је српска изрека: дошла маца на вратанца. А глобалистичка маца Европске уније дошла је на – своја вратанца.

Лидер италијанске Лиге Севера Матео Салвини, који је је истовремено министар унутрашњих послова своје земље – изјавио је да се спрема „европско пролеће“!

Баш тако:  они, заједно са Американцима, Арапима „арапско пролеће“, Србима „милосрдног анђела“, Украјини две обојене револуције, а себи – европско пролеће… 

Салвини је 9. јануара посетио Варшаву, па по завршетку преговора изјавио:

„Предложио сам лидеру партије Право и праведност, Јарославу Качињском, да закључимо пакт за заједничке припреме за мајске изборе за Европски парламент и даље деловање унутар те институције. Исто ћу предложити и лидерима других европских партија које имају сличне политичке погледе“.

Салвини би за европску бирократију могао бити и од одређене користи – јер плаши и мобилише поборнике ЕУ – али је он и у Варшави продемонтрирао да му је тесно на родном Апенинском полуострву.

Он је кренуо по Европи и почео да позива у савез све који подржавају примат националних интереса над бриселским, све којима је до државног суверенитета.

У Варшави је на тој таласној дужини рекао:

„Надам се да ће у новом сазиву Европског парламента знатно више него сада оних који поштују прво интересе своје земље па тек потом оно што је заједничко ЕУ. То ће учинити неизбежним реформисање ЕУ у складу са тим принципом. Уверен сам да ће Италијани Пољаци бити главни у покрету за поштоваљње националних интереса. Међутим, не сумњам да ће нам се прикључити и Шпанци, Данци, Холанђани и други“.

Салвини је у главном граду Пољске показао спремност да лично стане на чело такве „европске коалиције“.

Притом је додатно потенцирао своју основну мисао:

„Пољска и Италија биће хероји новог европског пролећа“.

Салвинијевом блоку евроскептика-суверениста могле би се прво прикључити Чешка, Словачка и Мађарска.

У Шпанији рачуна пре свега на десну партију Vox без које више нико не може управљати Андалузијом. А убрзо ствари могу тако стајати и са формирањем владе у Мадриду.

Партија Марин ле пен тренутно је водећа у Француској:  има 27 одсто подршке, а Макронова 25 одсто.

Алтернатива за Немачку се учврстила на трећем месту.

Неки су уверени да више није питање да ли је „европско пролеће“ могуће већ – шта ће донети?

Еврофиле умирује то што евроскептици више не желе да разоре Европску унију до темеља већ да преузму контролу над њом и да је трансформишу у складу са својим погледима на свет.

http://fakti.org/evroskeptici/mateo-salvini-iz-varsave-najavio-evropskoj-uniji-evropsko-prolece

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар