Видео Одабрано Свијет

Милов министар културе прогони Георгиева због „Тамо далеко“, а његов премијер пјева четничке песме

СТАЈЕ ЛИ ПОДГОРИЧКИ МОНТЕНЕГРИНСКО-ДУКЉАНСКИ РЕЖИМ НА СОПСТВЕНИ РЕП?
  • ИН4С: Снимак са свадбе премијерове кћерке, организоване у хотелу „Хилтон“, показује како се Душко Марковић и остали свадбари веселе уз познату четничку пјесму „Над Краљевом жива ватра сева“

МИНИСТАР културе Црне Горе Александар Богдановић најавио је тужбу против пјевача Владе Георгијева јер је пјевао пјесму Тамо далеко“ и тако тобоже „негирао црногорски идентитет.

Међутим, поједини медији се питају: да ли ће бити тужен и премијер Душко Марковић јер је и он пјевао српске пјесме на свадби своје кћерке.

Наиме, подгорички портал ИН4С објавио је видео на којем се види како Марковић са сватовима пјева четничку пјесму „Над Краљевом жива ватра сева“.

„Остаје да видимо, да ли ће Министарство културе и Богдановић реаговати ‘ретроактивно’.

Кривичне пријаве које је Министарство културе Црне Горе најавило против организатора и учесника хуманитарног концерта За наше Косово и Метохију“, одржаног у уторак у Херцег Новом у оквиру традиционалне манифестације „Трг од ћирилице“, стављају на терет учесницима и организаторима кршење низа чланова закона – истицање симбола друге државе, скрнављење државне химне и пласирање политичких и националистичких порука.

Власт у Црној Гори погодили су јавно истицање српске заставе и репертоар српских пјесама.

Репертоаром су доминирале пјесме посвећене Косову – Ивана Жигон и Косовски божури извели су нумеру Видовдан, Даница Црногорчевић пјесму „Сини јарко сунце са Косова“, а група 357 оду Христе Боже.

Портал ИН4С свој прилог је објавио под насловом „Кад ћерку удаје Душко Марковић четникује: Богдановић подноси кривичну?

У даљем тексту наводи:

И док министар културе Александар Богдановић најављује кривичне пријаве због извођења пјесме „Тамо далеко“ предсједник Владе Душко Марковић се весели уз четничке пјесме на свадбеном весељу поводом удаје ћерке.

И указује да управо снимак са те свадбе, одрганизоване у хотелу „Хилтон“, показује да се Душко Марковић и остали свадбари веселе уз познату четничку пјесму „Над Краљевом жива ватра сева“.

ИН4С закључује: „Остаје да видимо, да ли ће Министарство културе и Богдановић реаговати „ретроактивно“ на овај `великосрпски пир`“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар