Одабрано РС и матица

Митровић Вукосављевића назвао „незналицом“, а овај њега „пустоглавим“

МИНИСТАР КУЛТУРЕ СРБИЈЕ ОБЈАВИО ДА ПРЕКИДА ПОЛЕМИКУ СА ВЛАСНИКОМ ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПИНК
  • Жељко МИТРОВИЋ: Никада ми није било јасно због чега поједини министри презиру и ниподаштавају сопствени народ
  • Владан ВУКОСАВЉЕВИЋ: Дужан сам да штитим добро кућно васпитање и моралну узоритост убедљиве већине грађана ове земље, па не смем и не желим да му одговорим на једини начин који Митровић може да разуме

МИНИСТАР културе и информисања Владан Вукосављевић и власник и генерални директор Пинк медија групе Жељко Митровић наставили су данас полемику о утицају ријалити програма на медијску сцену Србије, након које је министар најавио да више у тој расправи неће учествовати.

Митровић је, у саопштењу објављеном на сајту Телевизије Пинк навео да му никада није било јасно због чега поједини министри „презиру и ниподаштавају сопствени народ”.

„Каже министар културе Вукосављевић да није рекао да је ово народ лудака, али каже да је рекао ‘не треба народ да гледа ријалити јер то није народ лудака’. И сад ето потпуне конфузије. Велика већина народа решила је да гледа ријалити и сад ја морам да питам министра, како се по вама зове народ који вам ништа није скривио, али једноставно воли да гледа ту врсту програма”, упитао је Митровић.

Митровић је Вукосављевића оптужио да је „добио излив опере у мозак”, али да то не значи да може да било кога фасцинира „елитистичко-херметизованом политиком”.

„Ако треба некога да вређате, вређајте мене, ја уживам кад ме нападају незналице и моћници, а и да будем искрен радо би се са вама такмичио у познавању рецимо музичке или филмске уметности”, навео је Митровић.

Вукосављевић је рекао да су престали да постоје сви разумни разлози за наставак „изнуђене полемике са пустоглавим” Митровићем.

„Предуслов за било какву цивилизовану дебату је уздржавање од лажи и клевета, а будући да је то у његовом последњем обраћању изостало, не преостаје ништа друго него да на ову преписку ставим тачку”, навео је Вукосављевић.

Он је, такође, оптужио власника Пинка да путем своје „медијске машинерије вређа све оне са којима се не слаже”.

„Оно у шта заиста верујем јесте да власник медијске империје треба скрупулозно да користи алате којима располаже и да у јавном простору, када процени да је потребно, дебатује и оштро и јетко ако треба, али да не прелази осетљиву границу личног вређања и клеветања. Нажалост, због функције коју обављам, дужан сам да штитим добро кућно васпитање и моралну узоритост убедљиве већине грађана ове земље, па не смем и не желим да му одговорим на једини начин који Митровић може да разуме. Задржаћу право да то учиним у неким другим, будућим околностима”, додао је министар.

Полемика Митровића и Вукосављевића почела је када се министар заложио за рестриктивније услове за емитовање ријалити програма и када је оцијенио да они негативно утичу на ментално стање нације због садржаја које промовишу.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар