Одабрано Свијет

Не мали број Американаца после Другог светског рата помагао „Хитлеру“ да сруши власт у Вашингтону

ДОБИЈАЛИ ПИСМА СА ПОЗИВОМ ДА МУ ПОМОГНУ ДА ОСВОЈИ САД И ДАЛИ МУ 140.000 ДОЛАРА
  • У писмима наглашавано да се фирер чудом спасио из свог бункера у Берлину у мају 1945-те и да се тајно настанио у америчкој држави Кентаки. А да је његов план непромењен: власт над целим светом,  ради чега је потребно подизање устанка у Сједињеним Државама
  • Наводило се и да Хитлер у САД већ има 36.000 људи под оружјем, али да је за „устанак“ и освајање света потребно много више – тунел до Вашингтона, фабрика атомских бомби у Ајдаху и невидљиви свемирски бродови…
  • Иза преваре стајао баптистички проповедник (црнац) Хенри Џонсон који је за све добио само три године затвора

ВЕЛИКИ број Американаца слао је по завршетку Другог светског рата новац „Адолфу Хитлеру и Еви Браун“ – у нади да ће нацисти свргнути владу САД.

Чак и са очекивањем да ће нацисти почети да производе атомско оружје „на траци“ – као аутомобиле.

Овај скандал из 50-их година прошлог века поново је испливао на површину у САД  и отворио питање: откуд толико присталица нацизма у САД  по завршетку Другог светског рата?

Првих послератних година стотине и стотине Американаца почеле су да добијају преко поште писма са потписом „Адолф Хитлер“ или „Ева Браун“. Са молбом да помогну фиреру – који је чудом успео да се спаси из свог бункера у Берлину у мају 1945-те, и да се тајно настани у америчкој држави Кентаки.

У писмима се наглашавало да је план непромењен: власт над целим светом. И указивало да је ради тога потребно подизање устанка у Сједињеним Државама.

За „устанак“ је новац и тражен, а да би успео – у писмима се наводило да ће бити потребни тунел до Вашингтона, фабрика атомских бомби у Ајдаху и невидљиви свемирски бродови…

Наводило се и да Хитлер у САД већ има 36.000 људи под оружјем, али да је за „устанак“ потребно више. У неким писмима је предлагано да се „фиреру“ шаље и одећа. Чак и женска.

Донаторима су – после победе „устанка“ – обећаване прелепе виле, дипломатски положаји, генералске еполете…

Полиција је – давањем преко својих људи неколико мањих сума – успела да дође до лажног фирера. Испоставило се да је то 61-годишњи баптистички проповедник – црнац Хенри Џонсон.

На суду се бранио да је преко писама која је разашиљао откривао државне непријатеље. По задатку који је добио од тадашњег директора ФБИ Едгара Хувера.

Суд му није поверовао па је био осуђен на три године затвора.

Његова даља судбина се данас не зна.

До хапшења је успео да прикупи суму која је једнака данашњих 150.000 долара.

У тој суми био је и новац црнца Чарлија Брауна којем је „Хитлер“ обећавао „харем са невиним девојкама аријевске расе“.

Код њега и њему сличних било је и симпатија према нацизму и наивности. Али, не само међу њима.

До рата, Хитлерове идеје биле су блиске и Волту Дизнију и Хенрију Форду. Овај други је чак и финансирао Хитлерову партију.

http://fakti.org/alter-america/ne-mali-broj-amerikanaca-posle-drugog-svetskog-rata-pomagao-hitleru-da-srusi-vlast-u-vasingtonu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар