Одабрано Свијет

Њемачки министар два пута рекао за Меркелову: „Не могу да радим са том женом“

А ХОРСТ ЗЕХОФЕР НИЈЕ ПРОСТО МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА, НЕГО И „КРАЉ БАВАРСКЕ“
  • Тачка сукобљавања двеју коалиционих партија су мигранти. Баварац и његова CSU траже пооштравање миграционог законодавства, а Меркел упорно одбија јер жели да се тај проблем – који она притом види сасвим другачије – рјешава „на нивоу ЕУ“

У ЊЕМАЧКОЈ се догађа оно чега у тој земљи одавно није било.

Министар унутрашњих послова и лидер Хришћанско-социјалне уније (CSU) Хорст Зехофер, објавио је да више не може да ради са Ангелом Меркел.

Али, како је објавио!

Лист Welt am Sonntag је пренио ове његове ријечи: „Ја више не могу да радим са том женом“.

Зехофер је – што свему даје додатну тежину – цитиране ријечи поновио још једном. На савјетовању са члановима федералне владе из своје партије и шефом посланичке групе CSU у Бундестагу Александром Добринтом.

Све је ово утолико значајније што је CSU деценијски коалициони партнер партије Меркелове (CDU) и водећа партија у Баварској од које много шта зависи и у њемачкој економији и у политици.

Зехофер је фактички прва фигура и у Баварској и у CSU, а у минули четвртак је Меркелову већ упозорио да ће као министар унутрашњих послова предузети поводом миграција мјере које сматра неопходним уколико се она и њена CDU са тим мјерама не сагласе.

Зехофер и Меркелова су посљедњних дана `у клинчу` управо поводом миграната.

Баварац и његова партија траже пооштравање миграционог законодавства, а Меркел упорно одбија јер жели да се тај проблем – који она притом види сасвим другачије – рјешава „на нивоу ЕУ“.

Зехофер сматра да свој проблем са мигрантима њемачка треба да решава сама и савезника на том плану види у Аустрији и новој италијанској влади.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар