Одабрано Свијет

Пентагон опет послао ратне бродове у Персијски залив, Иран шаље своје пред Источну обалу САД

НА ЧЕЛУ МАЊЕ ГРУПЕ ИРАНСКИХ БРОДОВА БИЋЕ МОДЕРНИ РАЗАРАЧ „САХАНД“

Ирански разарач „Саханд“

  • Иранска флотила, наравно, не може угрозити Америку. Техерану то и није намера – довољно му је да продемонстррира да на планети Земљи постоји неко ко је спреман да вуче симетричне контрапотезе…

ИРАН се ни економски ни војно не може носити са Сједињеним Државама. Тога су потпуно свесни и у Техерану, али се ирански државно-војни врх држи као да у рукама има много јаче адуте.

По његовој одлуци, ратни бродови Исламске Републике Иран у марту ће запловити према западном Атлантику. Тачније према Источној облали САД.

Са задатком да дежурају испред америчких територијалних вода.

Како је пренела иранска државна новинска агенција IRNA, цела мисија треба да траје пет месеци, а срачуната је на то да буде одговор на присуство ратних бродова САД  у персијском заливу.

На челу иранских бродова биће најмодернији и најбољи разарач „Саханд“.

Група америчких ратних бродова – предвођена носачем авиона USS John C. Stennis упловила је 21. децембра у Персијски залив. Да би Техерану продемонстрирала америчку војну моћ. Јер, у групи су још ракетна крстарица USS Mobile Bay, разарачи  USS Decatur и USS Mitcher и једна атомска подморница.

Иран нема носаче авиона, а ни разараче и крстарице попут америчких. Али, има национални понос и амбицију да – парира.

Његова флотила, наравно, не може угрозити Америку. Техерану то и није намера – довољно му је да продемонстрира да на планети Земљи постоји неко ко је спреман да вуче симетричне контрапотезе…

http://fakti.org/oruzje/pentagon-opet-poslao-ratne-brodove-u-persijski-zaliv-iran-salje-svoje-pred-istocnu-obalu-sad

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар