Одабрано Свијет

Песков: Путин никада није са Трампом разговарао о „руским проституткама“

НАГЛАСИО ДА СЕ РУСКИ И АМЕРИЧКИ ЛИДЕР У ВРЕМЕ КОЈЕ ПОМИЊЕ КОМИ НИСУ НИ ПОЗНАВАЛИ
  • Сам Владимир Путин је почетком 2017-те – у време када су у САД биле пласиране тврдње да је Трамп као бизнисман долазио у Москву и у свој хотелски апартман позвао проститутке – рекао да тешко може да замисли да неко ко је годинама организовао конкурсе за избор Мис свијета у Москви у хотел позива „дјевојке са смањеном социјалном одговорношћу“. За оне који такве ствари фабрикују рекао је да су „гори од проститутки“

ВЛАДИМИР Путин није са америчким лидером Доналдом Трампом разговарао о `теми повезаној са руским проституткама`, изјавио портпарол шефа руске даве Дмитриј Песков.

Рекао је ово поводом онога што амерички медији објављују из књиге мемоара бившег шефа FBI Џејмса Комија. Притом је нагласио да се у Кремљу са том књигом „још нису упознали“. У наставку је додао:

„Нисмо. Али, ако то заиста пише у Комијевој книзи, онда то у најмању руку не одговара стварности. Предсједник Путин није могао тако нешто говорити и није говорио предсједнику Трампу, тим пре јер се њих двојица – све док Трамп није постао предсједник САД – никада нису ни срели“.

Џејмс Коми

Коми у мемоарима наводи дио тобожњег дијалога Трампа и  Путина у којем предсједник Русије тобоже изговара да Русија „има најљепше проститутке на свијету“.

Песков је свом демантију придодао:

„Што се тиче осталог садржаја те књиге – не бих да ишта оцјењујем. Нисам ни ја читао“.

Уочи Трампове инаугурације, која је обављена у јануару 2017-те, медији `дубоке државе` су пласирали сторију у чијем центру је тврдња да је он, као бизнисмен, у један московски хотел позвао проститутке.

У то време је Путину о томе било постављено новинарско питање, а он је узвратио да тешко може да замисли да неко ко је годинама организовао конкурсе за избор Мис свијета у Москви у хотел позива „дјевојке са смањеном социјалном одговорношћу“.

Притом је – говорећи у контексту различитих фабриковања која долазе из САД – нагласио да су они који се тиме баве „гори од проститутки“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар