Одабрано Свијет

Послаше Американци преко Заева и уцењених посланика „Републику Македонију“ у историју

ОВАКО ЈЕ У СОФТ-ДИКТАТУРАМА КОЈЕ СКРОЈИ ВАШИНГТОН: 81 „ЗА“, НИКО ПРОТИВ, НИКО УЗДРЖАН
  • Собрање – односно, оно на шта је сведено – увојило амандман 33 у којем пише: „У Уставу се назив `Република Македонија` замењује називом  `Република Северна Македонија`, а назив `Македонија` се замењује називом `Северна Македонија`“
  • Лидер опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски објавио је да његова партија не признаје промену имена земље јер је супротна вољи већине њених грађана. Нагласио је да је то удар на македонски идентитет и затражио оджавање ванредних парламентарних избора. Заједно са председничким

МАКЕДОНСКО Собрање је са 81 глас „за“, ни један против, нити уздржан, усвојило данас уставну промену којим је ова држава, у складу са Преспанским споразумом, променила уставно име у Република Северна Македонија.

Минималном већином коју је амерички режим у Скопљу обезбедио застрашивањем , уцењивањем и поткупом неколико опозиционих посланика. У режији коју су макар благословиле и све водеће земље ЕУ.

На овај начин је Собрање – односно, оно на шта је сведено – увојило амандман 33 у којем пише:

„У Уставу се назив `Република Македонија` замењује називом  `Република Северна Македонија`, а назив `Македонија` се замењује називом `Северна Македонија`“.

На почетку пленарне седнице обратио се македонски премијер Зоран Заев који је рекао да је реч о тешкој, али озбиљној и одговорној одлуци.

„Јесте, ја сам променио став по питању промене уставног имена и устава државе, али мењање ставова доноси прогрес и по цену политичке каријере“, истакао је Заев.

Он је казао да је ВМРО-ДПМНЕ знао да није могуће постићи бољи споразум и да без Грчке није могуће наставити пут ка ЕУ и НАТО.

Ново уставно име државе „Република Северна Македонија“, ступиће на снагу када парламент Грчке буде ратификовао Преспански споразум.

Како се и могло очекивати, грчки премијер, леви глобалиста Алексис Ципрас који је на америчкој удици, одмах је честитао Заеву, нагласивши да је Северној Македонији сада отворен пут и у Европску унију и у НАТО.

Исто су учинили амерички амбасадор у Скјопљу Крис Бејли и европски комесар Јоханес Хан.

Лидер опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски објавио је да његова партија не признаје промену имена земље јер је супротна вољи већине њених грађана. Нагласио је да је то удар на македонски идентитет и затражио оджавање ванредних парламентарних избора. Заједно са председничким.

Члан руководства исте партије Тони Михајловски поручио је: „Од данас почиње борба за Независну и Слоборну Републику Македонију! Никада Северна!“

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/poslase-amerikanci-preko-zaeva-i-ucenjenih-poslanika-republiku-amkedoniju-u-istoriju

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар