Одабрано Свијет

Путин: Наше најновије наоружање надмашује најмодерније западно

ЗА ГОДИНУ И ПО У ВОЈНОЈ ИНДУСТРИЈИ РУСИЈЕ ОТВОРЕНО ПРЕКО 520.000 НОВИХ РАДНИХ МЈЕСТА
  • Одбрамбено-индустријски комплекс Русије чини 6.000 предузећа у којима ради 3,5 милиона људи

НАЈНОВИЈЕ руско оружје надмашује НАТО аналоге, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин који је допутовао у радну посјету Тули.

Он је казао да је рад руских одбрамбених предузећа и власти усмјерен на подршку војницима који се боре на линији фронта.

– Да бисте данас били успјешни на бојном пољу, неопходно је да брзо и адекватно реагујете на догађаје на бојном пољу. Успјешан је онај ко брзо реагује на те системе за уништавање, извиђање и онеспособљавање које користи противник, ко брзо на то реагује, али не само да пронађе могућност да их онеспособи, него и да направи своје, ефикасније системе – рекао је руски лидер на састанку са учесницима форума „Сви за побједу“ у Тули.

Како је истакао, то су одлике данашње оружане борбе.

– Наша одбрамбена индустрија овдје показује и добар темпо и квалитет рада. Наравно, ако упоредимо савремено НАТО наоружање и оружје из посљедњег периода совјетског времена, оно по неким карактеристикама заостаје. И то не увијек. Али, ако узмемо у обзир наше најновије наоружање, оно очигледно све надмашује, то је очигледна чињеница – поручио је Путин.

По ријечима Путина, производња оклопне заштите за борце у специјалној војној операцији порасла је десет пута.

У посљедњих годину и по дана у војно-индустријском комплексу Русије отворено је преко 520.000 нових радних мјеста, саопштио је руски предсједник.

– Преко пола милиона радних мјеста. Али нису људи само тамо дошли да добијају плату, сви они раде и то веома вриједно. Раде у двије, а у неким мјестима и у три смјене – рекао је руски лидер.

Како је истакао, одбрамбено-индустријски комплекс обухвата 6.000 предузећа у којима ради 3,5 милиона људи.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар