Одабрано РС и матица

Раковић: Поручујем двојкашу Ђукановићу да ћемо ујединити српске земље и ослободити српско море

МОНТЕНЕГРО-МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: СРПСКИМ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИМА НИЈЕ НИ БИО ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК
  • Дејан МИРОВИЋ (један од четворице): „Поводом скандалонзног, неистинитог и примитивног одговора министра полиције Мевлудина Нухоџића на питање посланика Вучуровића о забрани 4 интелектуалаца да уђу у Црну Гору, желим да обавестим јавност да ми је у фебруару 2019-те одбијена жалба од стране МУП Црне Горе поводом забране уласка или враћања са граничног прелаза Добраково у децембру 2018. године када сам намеравао да посетим мајку и брата у мом родном Улцињу
  • Александар РАКОВИЋ: Поводом Нухоџићевих бесмислица да нама четворици српских интелектуалаца никада није био забрањен улазак у Црну Гору, наглашавам да је Гојку Раичевићу списак са наша четири имена (Матија Бећковић, Чедомир Антић, Дејан Мировић, Александар Раковић) показао црногорски гранични полицајац 30. октобра 2018. Председник Србије Александар Вучић је потом у обраћању јавности казао да је црногорска полиција усмено потврдила српској полицији да нам је забрањен улазак у Црну Гору

МОНТЕНГРО-министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић рекао је на данашњој седници ДПС-парламента да нема никакве забране уласка Матији Бећковићу, Александру Раковићу, Чедомиру Антићу и Дејану Мировићу у приватну државу Мила Ђукановића.

Чак је изговорио да тобоже „није ни постојала“.

Одговорајући на питање посланика Демократског фронта  Јована Вучуровића, устврдио је:

– Постојала је једна негативна безбедносона процена о једном лицу, али више није ни њему забрањен улазак у Црну Гору. У полицији не постоји никакав списак непожељних особа.

Четворици српских интелектуалаца почетком новембра 2018-те забрањен је био улазак због прославе 100 година уједињења Србије и Црне Горе и Подгоричке скупштине.

На ово је први одреаговао Дејан Мировић, речима:

„Поводом скандалонзног, неистинитог и примитивног одговора министра Нухоџића на питање посланика Вучуровића о забрани 4 интелектуалаца да уђу у Црну Гору, желим да обавестим јавност да ми је у фебруару 2019-те одбијена жалба од стране МУП Црне Горе поводом забране уласка или враћања са граничног прелаза Добраково у децембру 2018. године када сам намеравао да посетим мајку и брата у мом родном Улцињу“.

Он наглашава да је очигледно да је министар Нухоџић прихватио манир изношења примитивних неистина попут његовог шефа Мила Ђукановића, зарад сакривања истине или примене казнених мера против интелектуалаца који нису никада позивали на насиље или промену уставног поретка:

„Наравно, Ђукановић и његов полтрон Нухоџић примењују другачији метод према криминалцима у региону тако да нисам изненађен оваквим понашањем човека који би требало да чува правни систем од оних људи који крше закон а не од интелектуалаца који имају право на свој став у складу са чланом 10 Европске конвенције који гарантује слободу изражавања. Или се можда моја права кривица налази у констатацији да опскурни режим у Подгорици има бројне пријатеље и несразмерну моћ у Београду? У супротном, МУП не би одбио моју жалбу у фебруару, Управни суд не би ћутао поводом моје тужбе већ 5 месеци. На овакав закључак указује и чињеница да нисам био предвиђен да говорим на обележавању Подгоричке скупштине“.

Огласио се др Александар Раковић:

– Поводом бесмислица црногорског министра полиције Нухоџића да нама четворици српских интелектуалаца никада није био забрањен улазак у Црну Гору, наглашавам да је Гојку Раичевићу списак са наша четири имена (Матија Бећковић, Чедомир Антић, Дејан Мировић, Александар Раковић) показао црногорски гранични полицајац 30. октобра 2018. Председник Србије Александар Вучић је потом у обраћању јавности казао да је црногорска полиција усмено потврдила српској полицији да је нама четворици забрањен улазак у Црну Гору.

И Раковић је подсетио да је Дејану Мировићу улазак у Црну Гору био физички онемогућен у децембру 2018. године:

– И сада смо коначно чули, од Нухоџића, да нам је забрану уласка у Црну Гору одредила озлоглашена Агенција за националну безбедност. Иначе, баш ме брига за забрану уласка у Црну Гору, осим у позитивном смислу – јер ми је обогаћена биографија. На крају само да поручим двојкашу Ђукановићу и његовом Нухоџићу: ујединићемо српске земље и ослободићемо српско море!“

http://fakti.org/serbian-point/rakovic-porucujem-dvojkasu-djukanovicu-da-cemo-ujediniti-srpske-zemlje-i-osloboditi-srpsko-more%20%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар