Одабрано Свијет

Русима који су изигравали Порошенка Заев рекао да је спреман да подмити Вартоломеја

„ПОРОШЕНКО“ МУ РЕКАО ДА ЈЕ АУТОКЕФАЛНОСТ КУПИО ЗА 150.000 ЕВРА, А ДА ЋЕ ЈЕ ОН ДОБИТИ ЗА – 100.000
  • „Порошенко“ је посаветовао Заеву да подмити Цариградског патријарха, па скопском „американцу“ објаснио како је он одрадио посао: „Патријарху Вартоломеју дао сам лични прилог. Сума коју сам Вама поменуо била би – са попустом. А ја сам платио више – 150.000 евра“
  • „Порошенко“ је предочио Заеву да Македонија има „одличну шансу“ коју не треба да пропусти. Чак је указао: Вартоломеј се сагласио, можете кренути са процесом добијања аутокефалности. Заев је пристао да плати за аутокефалност „Македонске православне цркве“. И то – у готовини

СВЕТСКИ познати руски пранкери Владимир Кузњецов и Алексеј Стољаров, познати као Вован и Лексус, „извукли“ су из америчког премијера у Скопљу, Зорана Заева, да је спреман да Цариградског патријарха Вартоломеја подмити са 100.000 евра да би неканонској „Македонској православној цркви“ дао „томос аутокефалности“. Као што је у децембру прошле године томосом даровао украјинске расколнике.

Вован и Лексус су у више разговора са Заевом – који је прогутао и штап и удицу – разговарали изигравајући донедавног председника Украјине Петра Порошенка.

„Порошенко“ је успео да убеди Заева да је директни потомак Александра македонског и да има право да себе назива „Питером Македонским“.

Објаснио је северомакедонцу  да су Украјинци „древни Сумери“.

Заев је узвратио да је читао о том открићу украјинских научника и нагласио да „историја може објединити“ његове поданике и данашње Украјинце.

„Порошенко“ је посаветовао Заеву да Вартоломеју да мито да би добио аутокефалност за „Македонску цркву“.

Посебно је нагласио да му је Вартоломеј рекао да ће „дати попуст“ ако му „доведе пријатеља“ (Заева).

Вован и Лексус

Потом је скопском „американцу“ објаснио како је он код Вартоломеја одрадио посао:

„Патријарху Вартоломеју дао сам лични прилог. Сума коју сам Вама поменуо била би – са попустом. А ја сам платио више – 150.000 евра“.

„Порошенко“ је предочио Заеву да Македонија има „одличну шансу“ коју не треба да пропусти. Чак је указао: Вартоломеј се сагласио, можете кренути са процесом добијања аутокефалности.

Вован и Лексус тврде да је Заев пристао да плати за аутокефалност „Македонске православне цркве“. И то – у готовини.

Наводно је рекао: „То је веома добро. Неће бити проблема“.

Руски пранкери су Заева од августа 2018-те `навукли` неколико пута.

Тада су у разговор убацили и неколико реченица Јенса Столтенберга, изговорених у различито време, а Заеву су рекли да је генерални секретар НАТО „ту, поред“ и да му препуштају слушалицу да северомакедонца поздрави.

Тада је „Порошенко“ са Заевом разговарао и о Косову, а уочи украјинских председничких избора о Русији и – Владимиру Зеленском.

Минулог априла су Вован и Лексус као „Порошенко“ дриблали Рамуша Харадинаја. Чак су успели да га убеде да ће нови председник Украјине бити Вован Лексусов…

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/rusima-koji-su-izigravali-porosenka-zaev-rekao-da-je-spreman-da-podmiti-vartolomeja

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар