Одабрано Свијет

Сто руских официра – на челу са генералом Тонкошкуровом – стигло у Венецуелу

ВИШЕ НЕГО СИМБОЛИКА: АВИОН АН-124 ИЗ МОСКВЕ ЗА КАРАКАС ЛЕТЕО ПРЕКО СИРИЈЕ
  • Генерал-пуковник Василиј ТОНКОШКУРОВ начелник је Главног штаба Копнених снага Русије, а у Каракас је (са срадницима) стигао након што је председник Венецуеле Николас Мадуро Хуана Гуаида и администрацију Доналда Трампа оптужио да покушавају да га убију

НАЧЕЛНИК Главног штаба Копнених снага Русије – генерал-пуковник Василиј Тонкошкуров који је и први заменик  главнокомандујућег тим родом војске своје земље – стигао је у Венецуелу.

Како пишу венецуелански медији, стигао је у пратњи 99 војних лица, али се не открива ју ни њихов идентитет ни војне специјалности.

Онлајн лист Noticiero Digital објавио је да је у Каракас стигао и Ан-124 довезао и 35 тона `терета`.

Исти лист наводи и да је тај авион долетео „из Москве преко преко Сирије“.

Можда и у овоме има скривене симболике. А и поруке Вашингтону.

Независно од тога, чињеница је да је сто руских елитних официра стигло у Венецуелу након неколико диверзија на кључним објектима електроенергетског система Венецуеле након којих је главни амерички отпораш у тој земљи – Хуан Гуаидо – објавио да започиње припреме за операцију свргавања легитимног шефа државе Николаса Мадура.

И након што је Мадуро јавно оптужио Гуаида да припрема његово убиство. Притом је објаснио да је ту заверу разоткрила и онемогућила венецуеланска армија.

И прецизирао: „Припремама за атентат лично је руководио Гуаиду који је марионета Ђавола. Мене намерава да убије амертички империјализам“.

„Ђаво“ је, дакле, Америка Доналда Трампа.

Мадуро је најавио нова хапшења завереника.

У августу прошле године мадура су покушали да убију помоћу дронова, а један од учесника „акције“ потом је америчким медијима признао да се претходно три пута сретао са „представницима САД“.

Тонкошкуров је са срадницима – што такође није неважно – стигао у Каракас три дана након што је венецуелански министар за информисање и везе Хорхе Родригес изјавио:

„Током два последња месеца је са рачуна Венецуеле у иностранству украдено преко 30 милијади долара. Све је то изведено по налогу Вашингтона. По налогу Трампове администрације“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/sto-ruskih-oficira-na-celu-sa-generalom-tonkoskurovom-stiglo-u-venecuelu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар