Одабрано Свијет

Трамп: Лов на вјештице поводом Русије остаће запамћен као мрачни период у историји САД

ПОНОВО СЕ ОБРУШИО НА БИВШЕГ ДИРЕКТОРА FBI КОМИЈА И `ВЕЛИКЕ ЉУБАВНИКЕ` СТРЖОКА И ПЕЈЏ
  • Оцијенио и да се ради о опасном периоду јер је вођен – и води се – `лов на велики број невиних људи“

ДОНАЛД Трамп – користећи чињенице и оцене из извјештаја генералног инспектора Министарства правде САД – поново се обрушио на бившег директора FBI Џејмса Комија и његове потчињене.

Написао је на свом Твитер-налогу: „Извјештај је уништио Комија и све његове пришипетље, укључујући и велике љубавнике Питера Стржока и Лизу Пејџ, који су водили срамни лов против великог броја невиних људи. Тај лов ће се завршити и остати запамћен као мрачни и опасни период у америчкој историји“:

Трамп откад је изабран за шефа државе све оптужбе које њега повезују са Русијом и њеним тобожњим мијешањем у америчке изборе упорно и досљедњно назива „ловом на вјештице“.

Већ је упозорио да је тај `лов` уништио и опустошио животе многих људи у Вашингтону, а имао је у виду прије свега истрагу коју поводом „руског мијешања“ води специјални тужилац Роберт Милер.

У извјештају се, поред осталог, наводи да је Коми у истрази поводом оптужби да је Хилари Клинтон као државни секретар користила приватни сервер дјеловао „мимо процедура“, а да је цио низ његових потчињених, укључених у ту истрагу, међу њима и Стржок и Пејџ, „показивао спремност за предузимање службених корака за онемогућавање Трампа да постане предсједник САД“.

Коми је у јулу 2016-те објавио да не постоје законски разлози да Клинтон буде оптужена због коришћења приватног сервера иако је то забрањено правилима Стејт департмана. А онда је – у октобру – јер су се у међувремену појавиле „нове чињенице“ – саопштио да FBI обнавља истрагу.

Трећи чин ове сапунице` догодио се 6. новембра 2016-те  – два дана пред предсједничке изборе. Коми је тада – вјероватно са намјером да Клинтоновој прибави нов гласове – објавио да су `додатне провере` показале да нема разлога да она судски одговара.

Трамп је Комија смијенио у мају 2017-те.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар