Одабрано Свијет

Трамп објаснио откуд му „заузети аеродроми“ у 18. веку и – запетљао се још више

БРИТАНСКИ АМБАСАДОР У ВАШИНГТОНУ УПОЗОРИО СВОЈЕ ДА ТРАМП „МОЖЕ СРАМНО ЗАВРШИТИ“
  • Кривицу свалио на телесуфлер. Навео да су се за време његовог наступа због јаке кише појавили „технички проблеми са телесуфлером. Додао да је телесуфлер због кише једва видео, а да је та направа потом и престала да функционише
  • Тврдња да не би било грешке да није било кише и да је функционисао телесуфлер  – Трампа нимало не вади. Напротив, ово је једна од оних ситуација за које се каже: што се чавка више пере – то је црња

ДОНАЛД Трамп је два и по дана смишљао како да објасни сународницима како је дошло до тога да – у говору који је 4. јула одржао испред Линколновог меморијала – каже да њихови преци још у 18. веку, у рату за независност, имали доминацију у ваздуху и „освајали аеродроме“.

Коначно смислио, покушао да објасни да се не ради о његовом незнању и – запетљао се још више.

Кривицу је свалио на телесуфлер. Навео је да су се за време његовог наступа због јаке кише појавили „технички проблеми са телесуфлером.

Додао је да је телесуфлер због кише једва видео, а да је та направа потом и престала да функционише.

Трамп је – да подсетимо – рекао да је 1775-те Континентални конгрес формирао јединствену армију и назвао је по  Џорџу Вашингтону, а она у то време није носила Вашингтоново име. Затим је изговорио  да је „заузела аеродроме“ и одржала победу у ваздуху.

Амерички лидер се заиста додатно запетљао. Јер, овим је само потврдио да  он заиста не зна да у 18. веку нигде није било ни авиона ни аереодрома, а вађење на јаку кишу и тешко видљиви телесуфлер само су жалосни покушај да се оправда и некако `опере`.

У ситуацији у којој се нашао, тврдња да не би било грешке да није било кише и да је функционисао телесуфлер нимало га не вади. Напротив, ово је једна од оних ситуација за које се каже: што се чавка више пере – то је црња.

У сваком случају, и овакво самооправдавање је знак слабости.

„Заузети аеродроми“ биће, по свему судећи, `каменчићи` које ће Трамп стално имати у ципелама.

А могуће је да није случајно што је баш сада `процурило` да је  амбасадор Велике Британије у Вашингтону – Ким Дерок – Трампа назвао „неумешним и некомпетентним“.

Учинио је то у тајним дипломатским телеграмима у којима је упозорио Лондон да Трамп „може срамно завршити“.

Истовремено је своје обавештавао да су у Трамповој администрацији у току спорови које је он назвао „борбом ножевима“.

Ово је неко вероватно намерно учинио јавним. са намером да буде искоришћено против Трампа.

Део „телеграма Лондону“ објавио је Daily Mail, а Дерок је своје упозоравао да он – поводом сумњичења председника САД да је у завери са Русијом – не искључује ни најгоре. Још је нагласио да не очекује да ће раскол у америчком државном врху бити превладан и да ће ситуација у Белој кући постати нормалнија и предвидљивија.

http://fakti.org/alter-america/tramp-objasnio-otkud-mu-zauzeti-aerodromi-u-18-veku-i-zapetljao-se-jos-vise

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар