Одабрано Свијет

Трамп опет говори да не жели да САД буду светски жандарм – као што то нису Русија и Кина

У ВАШИНГТОНУ ЗА 4. ЈУЛИ И ВОЈНА ПАРАДА – СА ТЕНКОВИМА И БОРБЕНИМ АВИОНИМА
  • „Ми у целом свету играмо улогу жандарма. А погледајте Русију: она нигде није жандарм, она одржава ред и поредак само унутар својих граница. Кинески војници такође нису разбацани по свету. Ја сам за то да одемо из Авганистана.Ми ћемо то и учинити, али ћемо тамо оставити моћну шпијунажу“
  • Високи функционер руске дипломатије Замир Кабулов оценио је да су САД у Авганистану потрошиле толико новца да су име ту земљу могле претворити у рај
  • ФАКТИ: Биће и Трампова Америка светски жандарм. Само без слања војске тамо где могу да се зајашу неки Мило Ђукановић и Зоран Заев па се преко таквих зајашу и `окупирају` њихове земље. Уз помоћ „моћне шпијунаже“ и укључивања у НАТО

ДОНАЛД Трамп најавио је да ће у оквиру прославе Дана независности 4. јула у Вашингтону бити приказане најновије модификације борбених тенкова „Бредли“ и „Абрамс“ .

Америчка новинска агенција АП наводи да су два тенка Абрамс и још четири војна возила теретним возом стигла у Вашингтон и да су тренутно под надзором војне полиције.

Власти дистрикта Колумбија упозориле су да би тешка војна возила могла да оштете градске улице.

„Са тенковима морате да будете прилично пажљиви будући да путеви баш не воле тешке тенкове. Зато морамо да их поставимо у одређене зоне“, рекао је и Трамп.

Током параде 4. јула планиран је и ватромет као и прелет авиона Air Force 1 које користе председници и ескадриле авиона ратне морнарице. Амерички медији тврде да ће бвити виђени и F-35.

„Имаћемо авионе изнад. А имаћемо тенкове стациониране испред“, рекао је Трамп у Овалној соби.

За разлику од претходних председника, Трамп планира и да одржи говор код Линколновог споменика.

Тенкови ће бити постављени у Националној алеји – између зграде Конгреса САД и споменика Абрахаму Линколну.

Трамп се залагао за одржање војне параде у Вашингтону након што је присуствоао војној паради поводом Пада Бастиље у Паризу 2017. године.

Његова администрација одложила је параду планирану за Дан ветерана у новембру 2018. због тога што су се почетне процене трошкова биле стигле до 90 милиона долара.

Амерички лидер поново је – као и у време претходне председничке изборне кампање – почео да говори да је нездовољан што САД морају да играју и улогу „светског жандарма“.

Додатно је нагласио: „Наша војска је предуго у Авганистану. Ми у целом свету играмо улогу жандарма. А погледајте Русију: она нигде није жандарм, она одржава ред и поредак само унутар својих граница. Кинески војници такође нису разбацани по свету“.

У наставку је рекао да жели да Американци потпуно напусте Авганистан који је својеврсна лабораторија за терористе::

„Ја сам за то да одемо из те земље.Ми ћемо то и учинити, али ћемо у Авганистану оставити моћну шпијунажу“.

Високи функционер руске дипломатије Замир Кабулов оценио је да су САД у Авганистану потрошиле толико новца да су име ту земљу могле претворити у рај.

http://fakti.org/alter-america/tramp-opet-govori-da-ne-zeli-da-sad-budu-svetski-zandarm-kao-sto-to-nisu-rusija-i-kina

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар