Одабрано Свијет

Трампова посјета Лондону – огледало за Меј, градоначелника Лондона и све Британце

БИЋЕ У ИСКУШЕЊУ ДА ЗА ДРЖАВНЕ ПОСЈЕТЕ ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ ИЗГОВОРИ: „ЈА САМ ВАС УПОЗОРАВАО“
  • Градоначелика Лондона Садика Хана преко Твитера назвао «неуспешним типом»
  • Са Терезом Меј ће разговарати о споразуму о слободној трговини који ће ступити на снагу одмах послије Брегзита и о кинеској корпорацији Huawei коју Британија намерава да укључи у стварање своје телекомуникационе мреже пете генерације
  • Њој критичари замјерају што трговински споразум са САД није већ потпуно припремила и што није реализовала идеју да у оквирима Комонвелта створи „зону фунте“ у којој би биле и Аустралија и Канада

ДОНАЛД Трамп оне који му нису по вољи у свету туче топузом којим туче и своје политичке противнике у Америци.

Он одавно не воли градоначелника Лондона, Пакистанца Садика Хана, који је био против његовог избора за председника САД, а и против његових посета Великој Британији. Зато му је више пута враћао истом мером.

Учинио је то и данас непосредно пред слетање свог авиона на лондонски асродром. Преко Твитера је Хана назвао „неуспешним типом“:

„Садик Хан, који у сваком погледу лоше ради као градоначелник, продемонстрирао је глупу непредусретљивост према председнику Сједињених Држава које су најважнији савезник Уједињеног Краљевства. Он је откачени губитник који треба да се бави криминалом у Лондону, а не мноме“.

Хана је упоредио са другим својим оштрим критичарем – градоначелником Њујорка Билом де Блазио, нагласивши да је међу њима разлика само у томе што је Хан „још нижи растом“.

За себе је написао да жели да буде „велики пријатељ Уједињеног краљевства“.

Трамп је у Лондон стигао са Меланијом, где га је дочекао масовни протест. Организатори тврде да је на улицама 250.000  људи, а изнад њихових глава лебди огромна лутка на надувавање са лицем „каприциозног Трампа-бебе у пеленама, али са мобилним телефоном у руци“.

Хан је међу онима у Британији који су се противили Трамповој посети. Он је лабуриста, а и његов партијски шеф, Џејмс Корбин, демонстративно је одбио да присуствује свечаном пријему поводом Трампове посете.

Председник САД је допутовао у државну посету на позив краљице Елизабете II која ће потрајати три дана.

Са Терезом Меј ће разговарати о споразуму о слободној трговини који ће ступити на снагу одмах после Брегзита и о кинеској корпорацији Huawei коју Британија намерава да укључи у стварање своје мреже пете генерације.

По проценама неких американолога, посета Британији је за Трампа својеврсни „дан Д“ мада је у Лондон стигао у бољој политичкој форми од својих противника глобалиста.

Могуће је да ће се у Лондону срести са једним од кандидата за наследника Меј Борисом Џонсоном и главним јавним `мотором` Брегзита Најџелом Фараџом.

Трамп је поводом објављивања резултата Брегзита, а у то време је сам био председнички кандидат, написао: „Народ Британије вратио је себи своју земљу. Ускоро ћемо и ми себи своју!“.

Меј за три последње године није урадила ништа. Чак је дала прилику либералима да тврде да је британски покушај развода од ЕУ показао свима који су помишљали на свој Брегзит колико је штетно иступати из ЕУ и гласати за популисте.

Њој критичари замерају што трговински споразум САД није већ потпуно припремила и што није реализовала идеју да у оквирима Комонвелта створи „зону фунте“ у којој би биле и Аустралија и Канада.

Зато неће бити никакво изненађење ако Трамп током посете изовори и реченицу: „Ја сам вас упозоравао!“.

Председник САД је међу онима који верују да је ЕУ изгубила три последње године и да је узалуд „измишљала Макрона“.

Трамп тражи од Русије, Сирије и Ирана да не дотуку терористе који су под заштитом САД

Обавештен сам да Русија, Сирија и Иран ђаволски јако бомбардују Идлиб, не водећи рачуна шта туку, па гину мирни грађани – написао је на Твитеру Доналд Трамп.

Москви, Дамаску и Техерану је истовремено поручио:

„Цео свет посматра тај покољ. Шта вам је циљ, шта ћете тиме добити? Зауставите се!“.

Амерички председник, најблаже речено, лукави.

У сиријској провинцији Идлиб налази се између 25.000 и 50.000 терориста под оружјем. Са тенковима и вишецевним ракетним бацачима.  У њих су САД, С. Арабија, Турска, Катар, Британија и још неке земље уложиле огроман новац.

Сад би Трамп, очито, хтео да Сирија, Русија и Иран не дотуку тај њихов терористички пројекат и велику инвестицију…

fakti.org/quo-vadis-orbi/trampova-poseta-londonu-krivo-ogledalo-za-mej-njegovog-gradonačelnika-i-sve-britance

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар