Одабрано Свијет

У Америци се отворило питање: да ли је Епштејна у затвору убио клан Клинтон?

НА ОСТРВУ ЛИТЛ СЕНТ-ЏЕЈМС ОРГАНИЗОВАО ОРГИЈЕ СА МАЛОЛЕТНИЦАМА ЗА СВЕТСКЕ МОЋНИКЕ
  • У Епштејновој колекцији били су и Бил Клинтон, Барак Обама, британски принц Ендрју, саудијски принц Мохамед бен Султан, бивши израелски премијер Ехуд Барак, најпознатији амерички адвокат Алан Дершовиц… Сви су они летели његовим авионима, долазили на његове вечере и посећивали Литл Сент-Џејмс
  • Једна од девојака, која је себе назвала Епштејновом секс-робињом, под заклетвом је посведочила да је на острву виђала Била Клинтона. Једино је навела да га није видела да се бави сексом
  • Већ се појавио и „списак Клинтонових“ са именима десетина људи који су располагали компромитујућим сазнањима и документима о Хилари и Билу, а погинули су или извршили `самоубиства` под загонетним и нерасветљеним околностима
  • Једна од Трампових сарадница је ретвитовала вест о Епштејновој смрти и пласирала неологизам: Hillary’d. Приближни превод могао би да буде – „њега су отхиларили“

Аутор: Викторија НИКОФОРОВА

АМЕРИЧКИ мултимилионер Џефри Епштејн, који је оптужен за организовање оргија водеће политичаре и бизнисмене са малолетницама, нађен је мртав у својој ћелији.

Званична верзија је: самоубиство. Међутим, у њу не верују ни представници америчке власти.

Његова смрт се већ доводи у везу са једним од најмоћнијих америчких кланова – са Билом и Хилари Клинтон.

Али, прво ко је сам Епштејн?       

Џефри Епштејн (66) могао би да буде `јунак` не једног детективског романа.

Његово порекло је мутно, а порекло и размере његовог богатства – све досад непознати.

Он сам је тврдио да је у младости био наставник математике, али до краја живота није стекао уноиверзитетску диплому.

Већ почетком 80-их је тај бивши наставник радио у једној великој њујоршкој банци. после само неколико година, било му је поверено да управља инвестицијама клијената вредним милијарду долара.

Ни данас се не зна ни ко су били ти `клијенти` ни колико је он успешно управљао њиховим новвцем. Зато је сам Епштејн стекао свој први велики новац.

До 1992-ге имао је вилу на Менхетну и неколико приватних авиона. Убрзо је купио и два острва. Прво Литл Сент-Џејмс, па Биг Сент-Џејмс.

„Он је веома тајанствен субјекат, нешто попут Великог Гетсбија“ – рекао је један од његових колега New York Magazine. – Њему се свиђа да људи мисле да је веома богат. Све са њим је чудно“.

Лични живот мултимилионера и филантропа (2003-ће је донирао 6,5 милиона долара Харварду) такође је обавијена тајнама.

Говоркања су га упорно повезивала са Жислен Максвел, кћерком изузетног човека Роберта Максвела.

Тај сиромашни чешки Јевреј се после Другог светског рата нашао у Лондону, где постао меијски мангнат, мултимилионер и британски лорд. Међутим, 1991-ве је при неразјашњеним околностима са воје јахте пао у море и потонуо.

Доналд Трамп, који се тада бавио грађевинским бизнисом, у једном интервјуу је 1992-ге рекао да је Џефри „склон веома младим женама“.

Сам Епштејн је бројним пријатељима говорио да има намеру да своју ДНК „што више прошири“ и хвалио се да је ради тога у Мексику купио имање на којем живе жене које су са њим остале у другом стању.

Амерички џет-сет је то примао на „ура“, а у његовој колекцији су били моћни и богати пријатељи. Међу њима и Бил Клинтон, Барак Обама, британски принц Ендрју, саудијски принц Мохамед бен Султан, бивши израелски премијер Ехуд Барак, најпознатији амерички адвокат Алан Дершовиц

Принц Ендрју и Џефри Епштејн

Сви су они летели његовим авионима, долазили на његове вечере и посећивали Литл Сент-Џејмс.

Епштејунове непријатности су почеле 2007-ме. Малолетнице, међу којима је најмлађа имала 14 година, обратиле су се полицији и оптужиле га да их је у својој вили на Флориди присиљавао на секс.

Обични Американац би за то био осуђен на најмање 20 година затвора. Епштејн се извукао са годину и по јер се договорио са тужиоцем да понешто призна и да обештети породице својих жртава.

А из затвора је сваке недеље пуштан да „шест дана ради у офису“.

У сваком случају, Епштејн је наставио по старом.

Њему је, као блиском пријатељу, 81-годишњи  милијардер Лесли Векснер, власник гигантске фешн-корпорације L Brands, којој припада и марка гламурног доњег веша Victoria’s Secret, поверио не само управљање својим активама него и  организацију кастинга“.

Иза њих су се криле сексуалне оргије са малолетницама које су маштале да буду манекенке.

Место за „кастинге“ било је острве Литл Сент-Џејмс, које је ускоро прозваном „педофилским острвом.

Обновљена истрага је утврдила да су на педофилско острво“ долазили најпознатији бизнисмени и политичари из целог света.

Једна од девојака, која је себе назвала Епштејновом секс-робињом, под заклетвом је посведочила да је на острву виђала Била Клинтона. Једино је навела да га није видела да се бави сексом.

Друга девојка је рекла да су је Епштејн и Жислен Максве, принудили на секс са британским принцем Ендрјуом када је она имала само 17 година.

У Епштејновом кругу посебно активни су били припадници врха америчке Демократске партије.

Једна од жртава је посведочила да ју је Епштејн присилио од „услужи“ бившег гуверенера државе Мејн Џорџа Мичела и екс-гувернера Њу-Мексика Била Ричардсона.

А то је само врх леденог брега.

„Досије Епштејн“ већ има преко 10.000 страница.

Могуће је да ће „случај“ бити затворен јер је Епштејн 10. августа наводно извршио самоубиство.

Ухапшен је 6. јула, а 24. јула је нађен на пргу своје ћелије без свести и са делом пререзаним грлом.

Тада су успели да га спасу и требало је да отад буде под појачаним надзором.

Међутим, убрзо је „појачани надзор“ престао. Било је предвиђено да добије `цимера`, а да шеф притворске страже провирује у његову ћелију сваких пола сата.

Ништа од тога није било реализовано, а 10. августа је човек који је могао компромитовати светске моћнике нађен је обешен у својој ћелији.

У самоубиство је посумњао и државни тужилац САД, а ФБИ  је одмах отворио истрагу.

Већ се појавио и „списак Клинтонових“ који садржи имена десетина људи који су располагали компромитујућим сазнањима и документима о Хилари и Билу, а погинули су или извршили `самоубиства` под загонетним и нерасветљеним околностима.

Убрзо после Епштејнове смрти на Твитеру се појавио хештег ClintonBodyAccount – „бројање лешева Клинтонових“.

Једна од Трампових сарадница је ретвитовала вест о Епштејновој смрти и пласирала неологизам: Hillary’d. Приближни превод могао би да буде – „њега су отхиларили“.

http://fakti.org/alter-america/u-americi-se-otvorilo-pitanje-da-li-je-epstejna-u-zatvoru-ubio-klan-klinton

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар