Одабрано Свијет

Војна парада у Пјонгјангу: Није виђена ракета за нуклеарне бомбе

ВОЈНИ ДИО ПАРАДЕ ТРАЈАО ТАЧНО 20 МИНУТА, А ЗАВРШЕН НАДЛИЈЕТАЊЕМ БОРБЕНИХ АВИОНА

У ПЈОНГЈАНГУ је одржана парада поводом 70 година постојања Сјеверне Кореје која је потрајала пуна два сата.

У свечаној атмосфери, какву може да стваори само та земља, пред многим десетинама хиљада људи продефиловали су тенкови, најелитније јединице, ракетни системи.

Главна интрига је била: хоће ли се на паради појавити интерконтинентална балистичка ракета способна да носи нуклеарне бомбе. И, није се појавила. Али, виђени су мобилни ракетни системи малог и средњег домета.

Не зато што не постоји (војни врх Сјеверне Кореје тврди да се производи од 2017-те), већ због обећања која је Ким Џонг Ун у Сингапуру дао Доналду Трампу.

На главној трибини – поред Кима и највиших званичника земље – били су и гости из свијета. Међу њима и предсједница горњег дома руског парламента Валентина Матвијенко и француски глумац Жерар Депардје.

Говор на паради је одржао предсједник сјевернокорејског парламента Ким Јон Нам који је оцијенио да се његова земља успјешно развија и гради социјализам упркос интригама имепријалиста и спољном притиску.

Потом је кренула парада.

Сјевернокорејска ратна техника која произведена углавном по совјетским лиценцама.

Војни дио параде трајао је тачно 20 минута, а завршен надлијетањем борбених авиона.

На самом крају параде је Ким Џонг Ун устао и махао учесницима и посматрачима параде.

Поред њега је сједио специјални изасланик предсједника Кине – предсједник Сталног комитета Свекинеске скупштине народних представника Ли Жаншу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар