Одабрано РС и матица

Вучић: Боримо се да нешто сачувамо и да нешто имамо од Косова и Метохије

„ЈОШ НЕМАМ ПРЕДЛОГ ЗА КиМ – ИЗАЋИ ЋУ ПРЕД НАРОД КАД БУДЕМ ИМАО ШТА ДА МУ ПИОНУДИМ“
  • „Шта год да урадимо, мора да идемо на референдум. Како год да мењамо и на било који начин, какве год уставне промене да доносимо морамо да идемо на референдум… Али, не пада ми на памет да расписујем референдум ако не будемо имали нешто значајно више од онога што имамо данас“
  • „Сви лидери опозиционих партија ће се ујединити како би оборили референдум уз образложење за наивну српску јавност да се не може спроводити референдум у условима диктатуре због чега ће сваки референдум пасти, јер је потребно извести 50 одсто плус једног човека. Сви ће да се уједине. Нећете видети никакву разлику између Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића. Они се и не разликују ни по чему. Сецикесе, само би паре у своје џепове и ништа друго. Да би дошли на власт користиће Косово“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да тренутно нема никакав предлог за трајно рјешење косовског проблема и да ће изаћи пред народ када буде имао шта да му понуди.

„Шта год да урадимо, мора да идемо на референдум. Како год да мењамо и на било који начин, какве год уставне промене да доносимо морамо да идемо на референдум“, рекао је Вучић новинарима у Земуну.

Вучић је казао да се на дневном нивоу бори да се добије нешто боље и више од онога што је било раније.

„На дневном нивоу боримо се да нешто сачувамо и да нешто имамо од Косова и Метохије. Сви који ме свакодневно критикују знају колико сам у праву“, рекао је Вучић и позвао политичке противнике да не лажу ни себе, ни њега, ни народ о могућим решењима косовског питања.

Он је казао да ће се сви лидери опозиционих партија ујединити како би оборили референдум уз образложење „за наивну српску јавност“ да се не може спроводити референдум у условима диктатуре због чега ће „сваки референдум пасти“, јер је потребно извести 50 одсто плус глас једног човјека.

„Сви ће да се уједине. Нећете видети никакву разлику између Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића. Они се и не разликују ни по чему. Сецикесе, само би паре у своје џепове и ништа друго. Да би дошли на власт користиће Косово“, рекао је Вучић и додао да тиме неће срушити њега већ будућност земље.

Он је казао да му не пада на памет да расписује референдум „ако не будемо имали нешто значајно више од онога што имамо данас“.

„То око Косова свакако ће ићи врло тешко. Боље је да споразум (са Приштином) постигнемо, него да не постигнемо“, рекао је Вучић новинарима у Земуну.

Вучић је казао да људи треба да разумију да се мора бринути о будућности на одговоран начин.

„Хоћу да се понашам одговорно и да понудим оно за шта знам да више од тога не можемо да имамо, а онда Срби нека одлуче. Нећу да правим свадбе са Албанцима, нема никакве ту среће. Моја обавеза је да будем озбиљан и да гледам у будућност“, рекао је Вучић.

Вучић је казао да Албанци неће 4. августа представити свој нацрт статута ЗСО у Бриселу, али да ће он да настави да се бори за интересе Срба.

Упитан о повлачењу Срба из безбједносних снага Косова, за које приштински званичници тврде да се одвија под притиском из Београда, Вучић је рекао да је његов став да Срби не треба да учествују у њиховом раду.

„Они кажу да ми вршимо притисак. Ако кажемо да не бисмо волели да Србин пуца на Србина, ако је то што ја изговорим притисак, ви то зовите како хоћете“, рекао је он и додао да не би било нормално да Србин пуца на Србина.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар