Одабрано РС и матица

Вулић: Посланички клуб СНСД и Српски клуб затражиће смјену Хелеза

„ТРОЈКА“ СЕ ЏАБА НАДА ДА ЋЕМО ИГРАТИ ПО ПРАВИЛИМА КОЈА ДЕФИНИШУ ОНА И ЊЕНИ ИЗ СВИЈЕТА
  • „Ми из Републике Српске смо достојанствени, знамо ко смо и шта смо, имамо своју славну историју. А ви, ви више не знате ни ко сте, ни шта сте, ни шта славите. Само једно треба да знате – нас не занимате ни ви, ни ваша ФБиХ, осим оних неколико надлежности предвиђених Дејтонским споразумом“

КЛУБ посланика СНСД-а и Српски клуб у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутиће иницијативу за смјену министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, изјавила је шеф Клуба посланика СНСД-а Сања Вулић.

Појаснила да није ријеч о било каквој уцјени, већ о одговорном понашању посланика које су бирали грађани Републике Српске, за разлику од „тројке“ и њихових уцјена.

– Севлид Хуртић, а не Денис Шулић – била је ваша уцјена, а наш компромис. Екипа из „тројке“ очигледно сматра да ми треба да прихватамо правила искључиво која они дефинишу или њихови пријатељи из међународне заједнице. Ту су се много преварали и заиграли. Нико неће играти по било чијим правилима. Можемо разговарати и договарати се само на темељу Дејтонског споразума и дејтонске БиХ, поштујући њен територијални интегритет и суверенитет, и никако другачије – поручила је Вулићева.

Она је подсјетила да је Република Српска призната Општим оквирним споразумом за мир у БиХ, да има своје институције, свој Устав и ко год долази у Српску има да поштује њене институције и њене празнике.

– Јуче сте се поново заиграли, господо из „тројке“. Дошли сте у Републику Српску да провоцирате најрањивију категорију друштва у Српској, припаднике Војске Републике Српске. То није само лицемјерство, већ и безобразлук. Ми из Републике Српске смо достојанствени, знамо ко смо и шта смо, имамо своју славну историју. А ви, ви више не знате ни ко сте, ни шта сте, ни шта славите. Само једно треба да знате – нас не занимате ни ви, ни ваша ФБиХ, осим оних неколико надлежности предвиђених Дејтонским споразумом – истакла је Вулићева за Срну.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар