Одабрано Свијет

Заев покушава да порекне да је спреман да подмити Вартоломеја са 100.000 евра

НЕ ПОРИЧЕ ДА СУ ГА РУСКИ ПРАНКЕРИ НАВУКЛИ И ДА ЈЕ ВЕРОВАО ДА РАЗГОВАРА СА ПОРОШЕНКОМ
  • Поводом реченог о Цариградском патријарху: „На делу снимка (разговора) постоје трагови техничког мешања па се могу извући лажни закључци о његовом садржају. Ово се односи и на део који се тиче Македонске православне цркве. Јесам рекао да сам привржен амбицији да Македонска црква добије аутокефалност“ 
  • ФАКТИ:  Увија се, ево, скопски амерички црв. Муца, лаже и фолира. Куражно саопштава да неће поднети оставку. Не сме, наравно, да понуди свој снимак разговора са „Порошенком“, а македонске службе га сигурно имају. Не сме јер би сам себе скинуо до гола. Независно од свега, Вартоломеј му неће поверовати…

ГЛАВНИ „американац“ у Скопљу – Зоран Заев – изјавио је да жали због онога што је руским пранкерима Вовану и Лексусу рекао о Цариградском патријарху Вартоломеју и зависности Србије о Русије.

Да би се вадио, Заев је изнео тврдњу да „на делу снимка (разговора) постоје трагови техничког мешања па се могу извући лажни закључци о његовом садржају“:

„Ово се односи и на део који се тиче Македонске православне цркве. Ја сам само рекао да сам привржен амбицији да Македонска црква добије аутокефалност. Уосталом, никада није била тајна ни спорна моја позиција која се своди на помагање МПЦ и у земљи и у иностранству“.

Заев је признао да је „целу ноћ преслушавао објављени снимак разговора“  и нагласио да је је утврдио да открио никакве државне тајне нити рекао било шта што би угрозило државну безбедност. Ово се односило на речено о Србији, а у наставку је рекао:

„Жао ми је што се због непажње може рећи и нешто што не стоји како би требало. Позната је опредељеност Србије за интеграцију у ЕУ. Никога нисам желео да увредим, али је суштина у томе што је сада веома приметна сарадња Србије и Русије“.

Ово је покушај вађења поводом реченог (Вовану и Лексусу, који су у разговору са њим изигравали Петра Порошенка) да „руководство Русије има контролу над Александром Вучићем.

Заев је саопштио да нико од његових сарадника неће бити кажњен због тога што се он нашао у прилици да разговара са пранкерима уместо са правим Порошенком.

Признавши да је заиста дошло до његовог разговора са „Порошенком“, нагласио је да ће се извинити ако „уследе замерке са треће стране“.

Под овим је највероватније имао у виду Београд и Цариградску патријаршију.

Он тврди да је постао `мета` Вована и Лексуа због кретања Северне Македоније ка НАТО. Имајући у виду руске државне структуре, додао је:

„Те структуре за дискредитовање користе нове форме, тактике и инструменте, а на удару су личности и државе  евроатлантског усмерења“.

„Американац“ је, како се и могло очекивати, нагласио да му не пада на памет да поднесе оставку. У уверењу да је то нешто добро и духовито, додао је да му је драго што се нашао у друштву светских лидера које су руски пранкери већ раније „дриблали“.

http://fakti.org/posrbljene-vesti/zaev-pokusava-da-porekne-da-je-spreman-da-podmiti-vartolomeja-sa-100000-evra

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар