Предсједник РС

Цвијановић: ЦИК саму себе кориговала – сад објавила контролно бројање по службеној дужности

„ЕВО КАКВИ АМАТЕРИ СЈЕДЕ ПО ИНСТИТУЦИЈАМА КОЈЕ БИ МОРАЛЕ БИТИ ОГЛЕДАЛО ПРОФЕСИОНАЛИЗМА“
  • „Мирко Шаровић је опозиционим колегама још на протестима у недјељу, 9. октобра, саопштио каква ће бити незаконита наредба коју је ЦИК донио јуче. Да ли је то неко унапријед договорио са Шаровићем или је он само био унапријед обавијештен?“

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Централна изборна комисија БиХ данас кориговала саму себе модификујући јучерашњу незакониту наредбу.

– Какви аматери сједе у институцији која треба да буде огледало професионализма! Изабрани без конкурса, дошли из партијских клупа, рекли да не могу урадити оно што опозиција од њих тражи јер је незаконито, а онда након три дана ипак донијели незакониту наредбу – навела је Цвијановић на Инстаграму.

Цвијановић је истакла да је лидер СДС-а Мирко Шаровић опозиционим колегама још на протестима у недјељу, 9. октобра, саопштио каква ће бити незаконита наредба коју је ЦИК донио јуче.

– Да ли је то неко унапријед договорио са Шаровићем или је он „само“ унапријед обавијештен? – упитала је Цвијановић.

Централна изборна комисија БиХ данас је кориговала наредбу о поновном бројању гласова за ниво предсједника Републике Српске, наводећи да је ријеч о контролном бројању којим се утврђују изборни резултати по службеној дужности, а не по приговорима.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=489710

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар