Предсједник РС

Цвијановић: Изетбеговић и Бошњаци желе БиХ у којој ће доминирати, али Српска не да своју аутономију

„О БУДУЋНОСТИ БиХ СЕ МОРА РАЗГОВАРАТИ И ОДЛУЧИВАТИ ЈЕР ЈЕ ОВО ШТО ИМАМО – ТЕШКА БОЛЕСТ“
  • „Ствар је СДА да ли ће преговарати или неће. Наше је да нудимо и знамо зашто то радимо. Немамо исту визију земље која би требало да буде заједничка. Нећемо централизацију на штету интереса Републике Српске и то је став наших институција. Могли смо бити партнери, али Бакир и њему слични за то нису способни“
  • „Српска није спремна за одрицање од своје аутономије, већ је довољно оштећена међународним интервенцијама усаглашеним са жељама Бошњака. У једном се, ипак, можемо сложити са Изетбеговићем, а то је да су преговори о земљи у којој можемо живјети завршени крајем 1995. године. На такву земљу смо дали сагласност, а на ову каква је испала – нисмо никада… Доста нам је упорних ратних и политичких поклича који долазе из Сарајева и настојања да се каља и уништава Република Српска“
  • Изетбеговићев позив Савјету за имплементацију мира да уведе санкције српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику због, како каже, сецесионистичких пријетњи, Цвијановићева је рекла да је то устаљена матрица политичког Сарајева, а посебно Бакира Изетбеговића и да је њима једино важно да ућуткају Додика и нанесу штету Републици Српској

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да се о будућности БиХ мора разговарати, али и одлучивати, јер ово што имамо је тешка болест.

Да су политички представници бошњачког народа заинтересовани за будућност БиХ, рекла је Цвијановићева, онда би нешто урадили и да је осигурају, а овако само по ко зна који пут доказују да је за њих прихватљива једино БиХ у којој ће доминирати један народ, а на штету друга два.

На молбу Срне да прокоментарише изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића да нема никаквих преговора ентитета о будућности БиХ, Цвијановићева је рекла да је њихова ствар да ли ће преговарати или неће.

„Наше је да нудимо и знамо зашто то радимо. Немамо исту визију земље која би требало да буде заједничка. Нећемо централизацију на штету интереса Републике Српске и то је став наших институција. Могли смо бити партнери, али Бакир и њему слични за то нису способни“, истакла је предсједник Српске.

Она је додала да Република Српска нема времена за исцрпљивање, нити спремности за одрицање од своје аутономије, те да је већ довољно оштећена међународним интервенцијама усаглашеним са жељама Бошњака.

„У једном се, ипак, можемо сложити са Изетбеговићем, а то је да су преговори о земљи у којој можемо живјети завршени крајем 1995. године. На такву земљу смо дали сагласност, а на ову каква је испала, нисмо никада. Зато је неопходно разговарати, а не забијати главу у пијесак и таворити у земљи која је тешко болесна због упорних ратних и политичких поклича који долазе из Сарајева и настојања да се каља и уништава Република Српска“, нагласила је Цвијановићева.

Коментаришући поновни Изетбеговићев позив Савјету за имплементацију мира да уведе санкције српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику због, како каже, сецесионистичких пријетњи, Цвијановићева је рекла да је то устаљена матрица политичког Сарајева, а посебно Бакира Изетбеговића и да је њима једино важно да ућуткају Додика и нанесу штету Републици Српској.

„Да на санкције других позива човјек који је огледало радикализма и екстремизма, као и проблематичних веза такве природе – само је доказ више да се о будућности БиХ мора разговарати, али и одлучивати, јер ово што имамо је тешка болест“, поручила је предсједник Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар