Предсједник РС

Цвијановић у Дугој Њиви: Никоме не желимо зло, али морамо бити поштовани

ПОВОДОМ 29 ГОДИНА ОД ОПЕРАЦИЈЕ „КОРИДОР“: „НАША СНАГА ЈЕ У ОКУПЉАЊУ И ЈЕДИНСТВУ“

Фото: Срна

  • Цвијановић је истакла да је снага Републике Српске у јединству, што је ово друштво успјело да покаже онда кад су му сви предвиђали смрт или крај за вријеме рата, али и у мирнодопско вријеме много пута када су предвиђали и жељели финансијски колапс, да нема Српске, да је нејака и да се не може никоме политички супротставити
  • Нагласила: „Република Српска је гарант наше слободе. Зато вас позивам да се окупимо! Будимо јединствени и чувајмо нашу слободну Републику Српску!

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је у Дугој Њиви код Модриче да је снага Републике Српске у јединству, што је показала за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата, али и у мирнодопско вријеме.

Она је на манифестацији која се одржава поводом обиљежавања 29 година од операције „Коридор“ нагласила да Српска поштује борце који су је одбранили и погинуле који су животе дали за њену слободу.

Морамо бити поносни на оно што смо успјели и зато Републику Српску морамо чувати“, изјавила је Цвијановић у обраћању.

Она је нагласила да је Република Српска данас цјеловита, има економски и сваки други вид живота.

Цвијановић је истакла да је снага Републике Српске у јединству, што је ово друштво успјело да покаже онда кад су му сви предвиђали смрт или крај за вријеме рата, али и у мирнодопско вријеме много пута када су предвиђали и жељели финансијски колапс, да нема Српске, да је нејака и да се не може никоме политички супротставити.

Жељели су да погнемо главу! Ми то никада нисмо радили! Показали смо да и у овој кризи, али и раније за вријеме тешких поплава, као и за вријеме велике свјетске економске кризе, да можемо да останемо на ногама. Увијек смо ишли напријед и грабили према циљу“, нагласила је Цвијановић.

Она је оцијенила да се наивност скупо плаћа и да Република Српска не смије бити наивна политички, нити на било који други начин.

Наша снага је у окупљању и док се будемо окупљали као данас овдје, али и на осталим нашим стратиштима, значи да ћемо бити јединствени“, рекла је Цвијановић.

Она каже да је задатак свих да Републику Српску чувају и да буду остварени задати циљеви.

Никоме не желимо зло, али морамо бити поштовани. Приоритет јесте Република Српска и сјећање на све који су је стварали, али и на 12 беба које је неко, нажалост, 1992. осудио на смрт“, рекла је предсједник Републике Српске.

Цвијановић је рекла да не смију бити заборављени борци који су учествовали у пробоју „Коридора“ и додала да је Република Српска гарант слободе.

Зато вас позивам да се окупимо! Будимо јединствени и чувајмо нашу слободну Републику Српску!“, истакла је предсједник Српске.

Културно-умјетничким програмом завршено је обиљежавање 29 година од операције „Коридор“ у Дугој Њиви код Модриче.

Операцију „Коридор“, чијим завршетком је успостављена веза са Србијом и Српска добила компактну територију, извеле су снаге 1. Крајишког корпуса, Источнобосанског корпуса и полиције Републике Српске Крајине, а командант операције био је тадашњи командант 1. Крајишког корпуса генерал Момир Талић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар