Предсједник РС

Цвијановић: У Комшићевој пријетњи садржана је морбидна политичка платформа

ДЕРВЕНТА: „СРПСКА ЈЕ СИТА ИГАРА ИЗ САРАЈЕВА И ОНОГА ШТО ПРИЧАЈУ КОМШИЋ И ЏАФЕРОВИЋ“
  • „Кад вам неко пријети да ћете – ако нешто урадите – завршити као они што су били у Хагу или они који су под земљом – каква је то политика, прича о суживоту? Какав је то формат политичара? Какав је то његов однос према Републици Српској? А, хоће, наводно, са нама да живи заједно у заједничкој земљи“
  • Постала је апсурдна и контрапродуктивна потреба да Сарајево стално, сада кроз продужену руку Комшића, неком нешто намеће, држи лекције, пријети и стално убјеђује како је добро само оно што они кажу да се ради. Морамо се сви суочити са посљедицама таквог понашања“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас хрватском члану Предсједништва БиХ Жељку Комшићу да никоме не пријети, јер би то било добро и за БиХ и за причу о суживоту коју у политичком Сарајеву као промовишу.

Цвијановићева је, поводом Комшићеве изјаве о томе како су прошли они који су покушали дисолуцију БиХ, рекла да је Српска сита игара које долазе из Сарајева и онога што причају Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.

„Они су добили шансу да разговарају и да се, онда када се договори нешто, то може спровести. Изгубили су шансу да направимо унутрашњу кохезију и нормалну комуникацију и сарадњу“, рекла је Цвијановићева у Дервенти, гдје присуствује обиљежавању Дана ове општине и храмовне славе Велике Госпојине.

Цвијановићева је истакла да у томе види једну „морбидну политичку платформу да вам неко пријети, а ако ви нешто урадите, онда ћете ви завршити као они што су били у Хагу или они који су под земљом“.

„Каква је то политика, прича о суживоту? Какав је то формат политичара? Какав је то његов однос према Републици Српској? А, хоће, наводно, са нама да живи заједно у заједничкој земљи“, рекла је Цвијановићева.

– Ако хоће са нама да живе у заједничкој земљи, напоменула је Цвијановићева, онда морају да уважавају да постоје три конститутивна народа и други грађани, јасно дефинисани интереси, изборни побједници у оквиру сваког народа и дефинисане политике.

Цвијановићева је закључила да је постала апсурдна и контрапродуктивна та потреба да Сарајево стално, и сада кроз продужену руку Комшића, неком нешто намеће, држи лекције, пријети и стално убјеђује како је добро само оно што они кажу да се ради.

„Морамо се сви суочити са посљедицама таквог понашања“, рекла је Цвијановићева.

Комшић је јуче рекао да су неки пробали 1992. године дисолуцију земље, али да се они сада налазе или у Хагу или под земљом.

„Знате гдје су сад ти што су пробали? Погледајте гдје су. Проблем их није наћи – што од Хага, што под земљом. Дакле, то се неће десити“, рекао је Комшић и истакао да жели да вјерује да ће се договор испоштовати, али да се боји да је други сценарио извјеснији.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар