Предсједник РС

Цвијановић: У словеначком документарцу су изнесне гнусне лажи на рачун Војске Републике Српске

НАГЛАСИЛА; НИЈЕ БИЛО АГРЕСИЈЕ НА БиХ – ОВДЈЕ СУ СЕ СРБИ БРАНИЛИ НА СВОЈИМ ОГЊИШТИМА
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ у Шековићима поводом документарног филма „Сарајево сафари“: „Република Српска стално је под ударом, то траје од рата. Обавеза представника Српске је да представе оно што је истина, али и да адекватно одговоре на све фалсификате, манипулације и преваре“
  • Словеначки режисер и сценарста Миран Зупанич у филму тврди да су „богати странци плаћали могућност да са положаја Војске Републике Српске пуцају по цивилима у ратном Сарајеву“, а да су „стизали из Београда хеликоптером Војске Југославије“

СРПСКА је способна да се ухвати у коштац са свим фалсификаторима који на различите начине покушавају да приказују дешавања из протеклог рата у БиХ, поручила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Она је нагласила да се некада у те сврхе користе и умјетничка остварења, не само у БиХ и окружењу, већ и из далеких земаља.

„Наш народ је овдје страдао, они знају одлично како је то изгледало током рата. Није ту било никаквих агресија, инвазије. Овдје су се бранили људи који живе на својим огњиштима“, рекла је Цвијановићева новинарима у Шековићима, реагујући на документарни филм „Сарајево сафари“ словеначког режисера Мирана Зупанича у којем су изнесне гнусне лажи на рачун Војске Републике Српске.

Она каже да је Република Српска стално под ударом, који траје од рата, али да је обавеза представника Српске да представе оно што је истина, али и адекватно одговоре на све фалсификате, манипулације и преваре.

„Нажалост, десио се рат и страхоте које је донио. Да бисмо могли данас да одлучујемо о тако нечему, да је само до нас да одлучујемо, никада не би било ниједног рата у свијету, а посебно оног који резултира толиким бројем погинулих, људи који су изгубили дијелове тијела, који су морали да напусте своју имовину“, истакла је Цвијановићева.

У документарном филму „Сарајево сафари“ словеначки режисер и сценариста Миран Зупанич тврди да су „богати странци плаћали могућност да са положаја Војске Републике Српске пуцају по цивилима у ратном Сарајеву“, а да су „стизали из Београда хеликоптером Војске Југославије“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар