Предсједник РС

Цвијановић: Забрана уласка Ковићу је скандалозан и антицивилизацијски чин

УПОЗОРИЛА: ТО ЈЕ АКТ КОЈИ ДОДАТНО КОМПЛИКУЈЕ ИОНАКО ОПТЕРЕЋЕНЕ ОДНОСЕ У БиХ“
  • Означити универзитетског професора као пријетњу по безбједност, без било каквог образложења, могу само противници слободе кретања, мисли и изражавања. То много више говори о сарајевској перцепцији слободе и људских права, него о самом професору Ковићу, који се није огријешио ни о један закон БиХ
  • Сарајево још једном манифестује свој деструктивни потенцијал, подижући тензије и додатне ограде између људи и земаља. Због тога захтијевамо хитно повлачење ове срамне одлуке и позивамо на одговорност налогодавце… Управо они који иза овога стоје једина СУ стварна пријетња по безбједност БиХ

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да забрана уласка у БиХ професору Милошу Ковићу представља скандалозан и антицивилизацијски чин, који додатно компликује ионако оптерећене односе у БиХ.

– Означити универзитетског професора као пријетњу по безбједност, без било каквог образложења, могу само противници слободе кретања, мисли и изражавања. То много више говори о сарајевској перцепцији слободе и људских права, него о самом професору Ковићу, који се није огријешио ни о један закон БиХ – истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске је нагласила да, када се ово дешава сада, ужасава сама помисао на то у каквом бисмо мраку живјели да се реализује концепт државе коју заговара политичко Сарајево.

– Била би то држава терора, забране мисли, говора и изражавања, као и предавања и учења искључиво оних лекција прописаних од истог тог Сарајева. У времену у којем треба да тежимо јачању регионалне сарадње, бољем разумијевању и укидању баријера, Сарајево још једном манифестује свој деструктивни потенцијал, подижући тензије и додатне ограде између људи и земаља. Због тога захтијевамо хитно повлачење ове срамне одлуке и позивамо на одговорност налогодавце – поручила је Цвијановићева.

Она је указала да су управо они који иза овога стоје једина стварна пријетња по безбједност БиХ, рушиоци уставноправног поретка и највећи непријатељи заједничке државе и њеног дугорочног опстанка.

Гранична полиција БиХ, на граничном прелазу Вардиште, забранила је јуче улазак у БиХ професору Милошу Ковићу уз образложење да „представља пријетњу по безбједност БиХ“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар