Предсједник РС

Додик: Америчка амбасада показала да је на страни муслимана – Срби треба да се о томе замисле

ДОЗВОЛИТИ ДА КАВАЗОВИЋ ПРИЈЕТИ ОРУЖЈЕМ – ТО ЈЕ ПОЛИТИЧКИ ИСЛАМ У ОРУЖАНОМ СМИСЛУ
  • Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи није се појављивао када је један имам говорио ружно о Српској православној цркви. Све је учинио да покаже да је навијач и плаћеник од стране ових муслимана и њихових интереса у БиХ. Срби су преживјели многе, па ће преживјети и таквог некоректног типа. Остајем при ономе да је Америка најсрећнија земља, јер нема америчког амбасадора

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додика изјавио је да је америчка Амбасада својим саопштењем о изјави поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића показала да је на страни муслимана и да Срби треба да се замисле о томе.

– Дозволити да неко ко је вјерски лидер пријети оружјем, то значи да се овдје уводи политички ислам у оружаном смислу, како је то чињено у неким другим мјестима у свијету. Ако амбасадор САД мисли да је то у реду и да то искористи као напад на Републику Српску, односно лично на мене, то више говори о њему, а не о мени – поручио је Додик.

Додик је рекао да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи превазишао све оквире уљудног дипломатског понашања и да јасно покушава да стави до знања на чијој је страни.

– Није се појављивао када је имам говорио ружно о Српској православној цркви. Све је учинио да покаже да је навијач и плаћеник од стране ових муслимана и њихових интереса у БиХ – навео је Додик за Срну.

Он је истакао да су Срби преживјели многе, па ће преживјети и таквог некоректног типа. „Остајем при ономе да је Америка најсрећнија земља, јер нема америчког амбасадора“, рекао је Додик.

Из Амбасаде САД у БиХ данас је саопштено да су изјаве и реаговања који доминирају политичким дискурсом у БиХ дубоко деструктивни за земљу и њено друштво, те да је посебно разочаравајуће када било који вјерски вођа помиње или пријети насиљем као рјешењем проблема у БиХ.

– Сугестија да постоји већа потреба за „миром и толеранцијом“ у БиХ је добра, али се ова препорука мора једнако примијенити на политичке вође БиХ, као и на њене вјерске вође, и ништа мање на предсједника Републике Српске Милорада Додика – навели су из америчке Амбасаде у БиХ, након што је поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић изјавио да „земљу треба бранити оружјем, ако институције БиХ падну“.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар