Предсједник РС

Додик: Америка води хибридни рат против Српске, Њемачка нас одсјеца од инвестиција

ИЗ ИНТЕРВЈУА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТЕЛЕВИЗИЈИ „РАША ТУДЕЈ“
  • „Америчка арогантна сила, за коју не постоје принципи ни закон, довела Нијемца Кристијана Шмита у БиХ који за себе тврди да је високи представник и дала му неограничена овлаштења да доноси законе. Комплетно руководство Републике Српске је под санкцијама Америке коју подржава Британија“
  • „Европа више не прати слијепо америчку политику санкција. Првенствено жели да изврше притисак на нашу привреду, вјерујући да блокирајући способност за унос и пренос финансија контролом банака могу да Српској ускрате капацитете за испуњење обавеза. Очекују да ће тиме изазвати социјалне проблеме и немире, што би довело до тога да неки од њихових поданика преузму власт“
  • „Видјели смо како се формира француска влада и ко је води. Будућност коју ствара тај круг људи може изазвати само ужас. Зато је Путину тако неопходно, као и људима попут Орбана, Вучића и многих других: да вратимо вјеру у традиционалне вриједности и начин живота“
  • „Волио бих да предсједник Путин добије максималну подршку народа на изборима. Он је јак вођа. Путин је подигао Русију. Свијету сада треба Путинов хумани политички приступ. Слушао сам његов говор у Минхену на безбједносној конференцији 2007. године и све што се дешавало посљедњих година, он је тада предвидио“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Америка води хибридни рат против Српске који увијек почиње и завршава се забранама.

– Као предсједник Српске, имам информацију да Америка користи дронове за надзор свих стратешких циљева у Републици Српској. Покушавају да нас застраше и покажу да су сила која нам одмах може учинити шта пожели. То нам је познато и не представља ништа ново – рекао је Додик у интервјуу „Раша тудеј“.

Додик је као јасан примјер притиска навео и то да су током прославе Дана Републике, 9. јануара, Американци послали авионе Ф-16 да надлијећу Бањалуку, исте оне који су на Српску бацали муницију са осиромашеним уранијумом деведесетих година прошлог вијека, како би стварали буку и тиме исказали своје присуство.

Предсједник Српске је указао да је та, како каже, арогантна сила за коју не постоје принципи или закон довела Нијемца Кристијана Шмита у БиХ који за себе тврди да је високи представник и дала му неограничена овлаштења да доноси законе.

Додик је подсјетио да је комплетно руководство Републике Српске под санкцијама Америке коју подржава Британија, те додао да Европа више не прати слијепо америчку политику санкција.

– Они првенствено желе да изврше притисак на привреду, вјерујући да блокирајући способност за унос и пренос финансија контролом банака могу да Српској ускрате капацитете за испуњење обавеза. Очекују да ће тиме изазвати социјалне проблеме и немире, што би довело до тога да неки од њихових поданика преузму власт – истакао је предсједник Српске.

Он је указао и на то да је притисак, такође, изражен забраном инестиција у Републику Српску, што је учинила њемачка администрација.

Волио бих да предсједник Руске Федерације Владимир Путин добије максималну подршку народа на изборима. Он је јак вођа, рекао је Додик.

– И он то заслужује, а ако неки Рус одједном посумња, само треба да се сјети каква је држава била пре њега – навео је Додик.

Оцијенио је да је Путин „подигао Русију“.

– То је сигурно. Тако ја то видим. А оно што свијету сада треба јесте Путинов хумани политички приступ. Слушао сам његов говор у Минхену на безбједносној конференцији 2007. године и све што се дешавало посљедњих година, он је тада предвидио од ријечи до ријечи – изјавио је Додик.

Међутим, како каже Додик, Запад се понашао арогантно.

– И уживајући у сопственом осјећају супериорности, игнорисао је све, укључујући и Русију, која никада није била земља коју треба игнорисати. Ја се као политичар не мијешам у унутрашње ствари других држава, али ако говоримо о вриједностима, видите тачно како се формира француска влада и ко ју је водио. Будућност коју ствара тај круг људи може изазвати само ужас. Зато је Путину тако неопходно, као и људима попут Орбана, Вучића и многих других: да вратимо вјеру у традиционалне вриједности и начин живота – навео је Додик за РТ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар