Предсједник РС

Додик Американцима: Ако вам је Шмит одличан – водите га у САД, нека вас усрећује

АМЕРИЧКОГ МАБАСАДОРА У САРАЈЕВУ УПИТАО: „КАКО СПАВАТЕ, ГОСПОДИНЕ МАРФИ?“
  • Амбасади САД у Сарајеву, поводом њеног последњег саопштења, поручио: Хајде, за промјену, прочитајте Дејтонски споразум и све анексе и изненадићете се колико пута су прекршени, али ниједном од стране Републике Српске. Ви право демократски изабраних представника народа да се супротставе самовољи нелегалног странца сматрате презиром према демократији, а самовољу, суспендовање парламента и наметање воље појединца – врхунцем демократије
  • И нагласио: Покажите бар мало стида када говорите о интересу људи у Републици Српској, али и у Федерацији. Својом бахатошћу и безобзирношћу оставили сте хиљаде обичних људи без права да имају рачуне и примају плате. Угрозили сте хиљаде њихове дјеце. Да ли Вас је бар мало срамота? Осјећате ли бар мало грижу савјести, ако је имате?

СТВАРНО сам разочаран да у Амбасади САД више нема никог ко амбасадору Мајклу Марфију може написати смислено саопштење. Мјесецима исте отрцане фразе, бесмислене конструкције, ситне подвале и провидне манипулације, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Тако је прокоментарисао саопштење Амбасаде САД, те упитао, шта је конкретно прекршено у Дејтонском мировном споразуму?

– Хајде, за промјену, прочитајте Дејтонски споразум и све анексе и изненадићете се колико пута су прекршени, али ниједном од стране Републике Српске. Ви право демократски изабраних представника народа да се супротставе самовољи нелегалног странца сматрате презиром према демократији, а самовољу, суспендовање парламента и наметање воље појединца – врхунцем демократије, истакао је Додик.

Водите га онда у Америку нека вас усрећује и вама демонстрира ту и такву демократију, истакао је Додик.

Он је навео да треба да објасне људима у БиХ како ће очитавањем отиска прста бирача на 160 бирачких мјеста повећати интегритет изборног процеса.

– Када је то толико добро, што то не користите у својој земљи? Ви имате више проблема с интегритетом избора. Или зашто се то не користи у било којој земљи у Европи? Узгред, ако нисте знали, тих 160 је 2,71 одсто бирачких мјеста. Њима ће бити обухваћено 1 одсто бирача који гласају или 15.000. Упорно се трудите да порушите све што домаћи политичари изграде – истакао је Додик.

Поручио је да је управо Марфи, највећа препрека европском путу.

Када је госпођа /директор за западни Балкан при Европској служби за спољне послове Ангелина/ Ајнхорст, као једина релевантна, дала позитиво мишљење, Ви сте појурили да кажете да није тако, нисмо то учинили ми, напоменуо је Додик.

– И на крају, покажите бар мало стида када говорите о интересу људи у Републици Српској, али и у Федерацији. Својом бахатошћу и безобзирношћу оставили сте хиљаде обичних људи без права да имају рачуне и примају плате. Угрозили сте хиљаде њихове дјеце. Да ли Вас је бар мало срамота? Осјећате ли бар мало грижу савјести, ако је имате? Како спавате, господине Марфи – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар