Предсједник РС

Додик: Бећировић и Комшић пренијели су Зеленском подршку само већине муслимана у БиХ

НАГЛАСИО ДА СУ ОБОЈИЦА У ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ ИЗАБРАНИ – МУСЛИМАНСКИМ ГЛАСОВИМА
  • Милорад ДОДИК: Можда становништво које су њих двојица представљали није пружило подршку да се додијели орден предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину. Но, суштина је да је становништво Републике, која му је орден додијелила, било готово једногласно у подршци таквој одлуци

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да су Денис Бећировић и Жељко Комшић пренијели украјинском предсједнику Владимиру Зеленском подршку већине муслимана у БиХ, јер су обојица у Предсједништво БиХ дошли гласовима муслимана.

– Њих двојица нису имали легитимитет да говоре ни о већинском расположењу два народа а камоли цијеле БиХ. Они су данас у Кијеву изнијели приватне ставове по питању сукоба који трају у тој земљи – изјавио је Додик упитан да прокоментарише изјаву Бећировића да је „исказао подршку огромне већине грађана БиХ херојском народу Украјине“.

Додик је истакао да је штета што Бећировић у свом рачунању није био до краја тачан и прецизан па да каже да он говори само у име 23 одсто БиХ.

– Можда то становништво које су они представљали није пружило подршку да се додијели орден предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину. Но, суштина је да је становништво Републике која му је орден додијелила било готово једногласно у подршци таквој одлуци – нагласио је предсједник Српске.

Он је поновио да Република Српска остаје неутрална када је ријеч о сукобу у Украјини, али и јасна да геополитички потреси не могу да промијене чињеницу да Република Српска са Руском Федерацијом има добре политичке, економске и културолошке везе које ће се наставити и у будућности.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар