Предсједник РС

Додик: Бећировић је само бошњачки члан Предсједништва и нема право да говори у име „већинске БиХ“

ПОРУЧИО САРАЈЕВУ И БРИСЕЛУ ДА ЈЕ 49 ОДСТО БиХ ЗА – НЕУТРАЛАН СТАВ ПРЕМА СУКОБУ У УКРАЈИНИ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: „Умјесто да се избори за властити политички израз, и Бећировић бира да се придружи антируској хистерији у тренутку док САД признају да су у БиХ убациле 80 милиона за сузбијање тзв. руског утицаја. Питам се како се зове то што раде САД и зашто бошњачка политичка елита упорно жмури на свакодневно америчко мијешање у унутрашње ствари БиХ“
  • Поводом Бећировићеве изјаве да се већинска и демократска БиХ ограђује од Додикове деструктивне политике и да додјела одликовања руском предсједнику Владимиру Путину није огледало БиХ: Република Српска је, а не БиХ, додијелила орден предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину и не знам што би се ико, па и Бећировић ограђивао од тога“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Денис Бећировић нема мандат да говори у име, како сам каже, већинске БиХ, јер је он само бошњачки члан Предсједништва или једна трећина политичке воље у БиХ, а 49 одсто БиХ се залаже за неутралан приступ према сукобу у Украјини.

– Умјесто да се избори за властити политички израз, и Бећировић бира да се придружи антируској хистерији у тренутку док САД признају да су у БиХ убациле 80 милиона за сузбијање тзв. руског утицаја. Питам се како се зове то што раде САД и зашто бошњачка политичка елита упорно жмури на свакодневно америчко мијешање у унутрашње ствари БиХ, али и питања која се тичу њене спољне политике – истакао је Додик.

На молбу Срне да прокоментарише изјаву Бећировића да се, како каже, већинска и демократска БиХ ограђује од Додикове деструктивне политике и да додјела одликовања руском предсједнику Владимиру Путину није огледало БиХ, предсједник Српске је поручио да је Република Српска, а не БиХ, додијелила орден предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину и да не зна што би се ико, па и Бећировић ограђивао од тога.

Денис Бећировић (Фото: Армин Дургут/PIXSELL)

– Ми нисмо ни рекли да је то орден у име БиХ, и што је најважније – отворено смо урадили шта смо сматрали да треба. Орден руском предсједнику нема никакве везе са сукобом у Украјини, већ има искључиво везе са принципијелном руском политиком према Дејтонском споразуму – нагласио је Додик и напоменуо да Република Српска не тргује тајно са Русима, нити склапа тајне трговинске уговоре.

Што се тиче Бећировићеве приче о НАТО и чланству БиХ у том савезу, Додик је рекао да и Бећировић зна да од тога нема ништа све док се пита Република Српска, а пита се и питаће се.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар