Предсједник РС

Додик: БиХ је колонија у којој су странци наметнули судије и тужиоце да пресуђују по њиховој мјери

ИЗЈАВА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ НАКОН НОВОГ РОЧИШТА У СУДУ БиХ
  • БиХ је направљена да буде у кризи. Дејтонски споразум је грешка која је направила БиХ. Зато је она под колонијалном управом
  • Резолуција о Сребреници коју су покренули је била посљедња кап која је прелила чашу и довела до тога да ми немамо како народу у Српској објаснити зашто смо и даље у заједници са Бошњацима

БиХ је колонија у којој желе да се питају странци, који наметну судије, тужиоце, од којих очекују да воде поступак по њиховој мјери, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик након одржаног рочишта пред Судом БиХ.

– То није први пут. Све је то јасно. БиХ је направљена да буде у кризи. Дејтонски споразум је грешка која је направила БиХ. Зато је она под колонијалном управом – рекао је Додик.

Истакао је да је данас организовао састанак партнера у власти, као „посљедњи покушај да договоримо неке ствари, које смо иначе договарали раније“.

– Али, онда Марфи каже да то не треба, па бошњачки политичари то развале и договор се не деси. Ми у Српској сматрамо да све што је урађено у посљедње вријеме накарадно и штетно за БиХ, што потврђују подјеле – каже Додик.

Поручио је да је Српска увијек спремна за разговор.

– Ипак, резолуција о Сребреници коју су покренули је била посљедња кап која је прелила чашу и довела до тога да ми немамо како народу у Српској објаснити зашто смо и даље у заједници са Бошњацима – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске поручио је да потенцирање приче о Сребреници у УН неће допринијети помирењу, истакавши да се тамо није догодио геноцид.

Спремни смо да покушамо у наредних пар дана да упутимо Изборни закон БиХ на одлучивање у Парламентарну скупштину и да видимо на који начин можемо да деблокирамо европски пут, рекао је Милорад Додик предсједник СНСД-а након одржаног састанка партнера у власти на нивоу БиХ.

– Жао нам је што је дошло до застоја након добијања статуса преговарача, дошли смо у ситуацију да тражимо рјешење – рекао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар