Предсједник РС

Додик: БиХ је преговарачка страна на путу ка ЕУ, а не поданичка како мисли Сатлер

РАЗГОВАРАО СА БОРЈАНОМ КРИШТО И ДРАГАНОМ ЧОВИЋЕМ
  • Милорад ДОДИК: Ако нека банка не буде хтјела да финансира пројекте у Републици Српској, бићемо против пројеката у ФБиХ, које би финансирала иста банка

Извор: РТРС

УСАГЛАСИЛИ смо се око европског пута БиХ, уз жељу да конституисањем Савјета министара имамо једно сасвим друго окружење, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске, након састанака са предсједавајућом СМ Борјаном Кришто и замјеником предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драганом Човићем.

– Имамо различита мишљења око НАТО и уласка БиХ у Алијансу, и то не треба да коментаришемо. Међутим, треба нагласити да је БиХ преговарачка страна на путу ка ЕУ, а не поданичка како то сматра шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер – нагласио је Додик.

Додик је рекао да европски пут и 14 приоритета треба да се стави на дневени ред и да се види на који начин може да се нађе консензус.

– Што се тиче рада Савјета министара, оно што смо договрили до сада – испоштовано је. Треба наћи модел да Савјет министара држи сједнице са владама ентитета – поручио је Додик.

Додик очекује и брзо формирање Владе ФБиХ.

Каже, ако нека банка не буде хтјела да финансира пројекте у Републици Српској, биће против пројеката у ФБиХ, које би финансирала иста банка. Очекује разговаре и о томе.

– Потпуно смо свјесни да морамо рјешавати она питања око којих постоји сагласност – каже Додик.

Истиче да је разговарано и о источној гасној интерконекцији.

Наводи да је договорено да се и у наредним данима разговара о томе како би се одблокирао процес.

Задовољан је динамиком доношења одлука у Савјету министара.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар