Предсједник РС

Додик: БиХ се као политичка заједница никада неће конструисати, зато је најбоље да се разиђемо

У ИНТЕРВЈУУ РТРС ОЦИЈЕНИО: БиХ ЈЕ ОЗБИЉНА ЛАЖ КОЈА НЕ МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИШЕ
  • Наши крајеви су наши, припадају Српској. БиХ је међународно призната земља, али је и даље много подређена… Ако некога желите да побиједите, он ће се борити да се то не деси, тако ћемо и ми
  • У БиХ једни према другимо гајимо анимозитете, жељу за одвајањем, због сталног настојања да се БиХ централизује. Ми не тражимо помоћ, али желимо да дамо до знања људима, како стоје ствари у БиХ. Без идеје, БиХ ће се распасти прије или послије
  • Република Српска не може бити умањена да би БиХ била повећана. За Српску су неприхватљиви Кристијан Шмит и стране судије у Уставном суду БиХ
  • Имамо договорен закон о суду БиХ, према којем је сједиште Апелационог одјељења Бањалука. Ми смо спремни прихватити тај закон, а ако нема тога, неће добити ништа

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да је БиХ озбиљна лаж, која не може да функционише.

– БиХ се као политичка заједница никада неће конструисати, зато је најбоље да се разиђе. Наши крајеви су наши, припадају Српској. БиХ је међународно призната земља, али је и даље много подређена. Са њихове стране никада није понуђена одржива политичка опција. Ако некога желите да побиједите, он ће се борити да се то не деси, тако ћемо и ми. У БиХ једни према другимо гајимо анимозитете, жељу за одвајањем, због сталног настојања да се БиХ централизује. Ми не тражимо помоћ, али желимо да дамо до знања људима, како стоје ствари у БиХ. Без идеје, БиХ ће се распасти прије или послије – рекао је Додик за РТРС.

Он је истакао да Република Српска не може бити умањена да би БиХ била повећана, поручујући да су за Српску неприхватљиви Кристијан Шмит и стране судије у Уставном суду БиХ.

Додик је рекао и да ће Српска политичким средствима одбранити своју позицију која је од Дејтонског споразума до данас у континуитету изложена притисцима.

Додао је да је све што се до сада десило у погледу усвајања „европских“ закона на нивоу БиХ, било уз подршку и приступ званичника из Републике Српске, али да стално, од састанка у Лакташима, постоје мале преваре.

– Амерички амбасадор /Мајкл/ Марфи дође и каже, ја се не слажем са вашим договором. Онда они промјене и све слажу само због једног Марфија – истакао је Додик.

Навео је да није спорно доношење Закона о спречавању прања новца и финансирању терористичких организација, али да су они развалили и тај договор да се овај закон донесе у пакету са преостала два закона.

– Нисмо ни дошли у Бањалуку, а они су одмах притискали да се тај Закон донесе, па су инсценирали како зову ови или они, а све у намјери да ја кажем „ево нећемо гласати“ и да кажу „ево Додик је за финансирање терористичких организација“ – појаснио је Додик.

Рекао је да имају договорен закон о суду БиХ, према којем је сједиште Апелационог одјељења Бањалука.

– Ми смо спремни прихватити тај закон, а ако нема тога, неће добити ништа – поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске рекао је и да је привилегија срести руског предсједника Владимира Путина, шта год рекли о томе на Западу.

– Путин има позитиван однос према свом народу и држави, брани свој субјективитет, суверенитет и слободу руског народа, те има пуно разумијевање за све пријатеље, без обзира одакле дошли – рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар