Предсједник РС

Додик: Био сам упознат са захтјевом за моје хапшење, иза тога стоје Срби у институцијама БиХ

„ЗАХВАЛАН САМ ПРЕДСЈЕДНИКУ ВУЧИЋУ ШТО ЈЕ ТО ИЗНИО У ЈАВНОСТ“
  • „Знао сам одакле је послат тај захтјев… Ево ја сам на располагању. Шта је ту у питању? Они Срби који су отишли у заједничке институције су то све креирали. Они који тамо сједе, састају се сваку вече и креирају било шта против Републике Српске“
  • „Један из Савјета министара БиХ звао је аустријску владу да не дозволи да неко од њихових званичника дође у РС на Дан Републике… Како их није срамота? Ево нека се јави тај да није, па ћу му ја објаснити како јесте и кога је звао. Према томе, то је субверзивна издајничка активност неколико њих тамо из СзП који сједе у органима БиХ, која не престаје“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је био упознат са захтјевом за његово хапшење, те да су ову причу „креирали Срби у заједничким институцијама БиХ“.

Додик је упитао како оне који су послали тај захтјев није срамота да стално шире лажи и поручио им да му „се скину са грбаче“.

Додик је рекао да већ годину дана зна за захтјев и да је он стигао из Сарајева, истичући да стоји на располагању и да нема потребе да се било шта тражи од Србије.

„Имао сам неке информације о томе које су прије свега из оквира Сарајева. Знао сам одакле је послат тај захтјев. Заиста је, дакле упитно, пошто су они фабриковали неколико тих лажних прича, зашто би они нешто тражили од Србије. Ево ја сам на располагању. Шта је ту у питању? Они Срби који су отишли у заједничке институције су то све креирали. Они који тамо сједе састају се сваку вече и креирају било шта против Републике Српске. Сад је актуелна та лажна прича о паравојним формацијама. Дакле, у недостатку доказа о томе и да је постојало нешто око те приче о вили овдје у Београду они не би тражили нешто од Србије. Шта Србија има с тим?“, упитао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је захвалан предсједнику Србије Александру Вучићу што је ту причу изнио у јавност, јер, како каже, његово није било да о томе говори.

„Ја с Вучићем разговарам о нашим међусобним односима и он је био ту када сам добио ту информацију, тако да је и он то знао. Али, ја сам захвалан Вучићу што је учинио јавним те информације. Моје није било да ја говорим о томе, али ја о томе знам већ годину дана. Али, проблем је од прије годину дана. Шта сте радили годину дана? Што сте лагали годину дана? Како вас није срамота да лажете стално и изнова? Зашто нешто не урадите? Скините ми се једном са грбаче! Нервоза их похвата пред ове изборе. Све анкете говоре да кандидати СНСД-а на мјесту члана Предсједништва БиХ и Предсједника Републике добијају преко 53 посто гласова, да СНСД 42% у просјеку… Значи то је наш старт, њихов старт је нула. Посвађани, никакви… Од њихових партија се направило 20 партија и онда немају шта друго него да лажу“, рекао је Додик за РТРС.

Он тврди да је „један министар из Савјета министара БиХ звао аустријску владу да не дозволи да неко од њихових званичника дође у РС на Дан Републике“.

„Како их није срамота? Ево нека се јави тај да није, па ћу му ја објаснити како јесте и кога је звао. Према томе, то је субверзивна издајничка активност неколико њих тамо из СзП који сједе у органима БиХ, која не престаје. Шта је Вучић рекао? Рекао је истину. Шта они говоре, што се правдају? У чему је проблем?“, упитао је предсједник Српске.

Замољен да прокоментарише то што је министар безбједности БиХ Драган Мектић „демантовао Вучића“, Додик је одговорио:

„Нећу ништа да говорим о Мектићу, јер ми је то из понижења. А јавност је најбоља“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар