Предсједник РС

Додик: Болница у Требињу биће готова крајем 2025. – Српска способна за велике пројекте

ИЗГРАДЊУ И ОПРЕМАЊЕ ФИНАНСИРА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СА 128,4 МИЛИОНА КМ
  • Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален ШЕРАНИЋ: Сљедећа фаза градње нове болнице у Требињу биће рјешавање инфраструктурних питања. Болница финансијски одлично стоји. Уз финансијску стабилизацију и овај нови објекат рјешавамо питање здравствених потреба становништва у Херцеговини
  • Три независна објекта, који ће чинити окосницу новог комлекса, на површини од 17.500 метара квадратних, већ добијају озбиљније грађевинске контуре

Извор: РТРС

ВЈЕРУЈЕМ да ће крајем сљедеће године почети да ради нова болница у Требињу, што је успјех који може мало ко да забиљежи у региону, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, током обиласка градилишта у Требињу.

– Изградити овакав капитални објекат показује способност друштва да то уради, извођача да направи, пројектанта да пројектује, а то су све наше домаће снаге. Изградња болнице иде брже него што је динамички предвиђено, и захвални смо извођачу који је ангажовао сва средства да убрза процес – рекао је Додик.

Истакао је да се овим објектом завршава фаза опремања болничких објеката у Српској.

– Ово је велики напор свих нас да се направи нешто капиталног карактера што остаје генерацијама које долазе, а потврђује нашу способност да направимо овакав капитални објекат – поручио је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да требињска болница успјешно послује захваљујући директору и његовом тиму.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић нагласио је да је сљедећа фаза градње нове болнице у Требињу рјешавање инфраструктурних питања.

– Болница финансијски одлично стоји, посљедње три до четири године пословала је позитивно. Уз финансијску стабилизацију и овај нови објекат рјешавамо питање здравствених потреба становништва у Херцеговини – рекао је Шеранић.

Изградња нове болнице у Требињу једна је од великих инвестиција у Републици Српској.

Три независна објекта, који ће чинити окосницу новог комлекса, на површини од 17.500 метара квадратних, добијају озбиљније грађевинске контуре.

Изградњу и опремање финансира Влада Републике Српске са 128,4 милиона КМ.

Пацијенти из Херцеговине убудуће не би требало да одлазе на лијечење у друге здравствене установе.

Груби грађевински радови требало би да буду завршени до краја фебруара наредне године. У једном дијелу, мајстори вић иду и испред плана.

Упоредо са грађевинским радовима, теку и припреме стручног кадра. Остварена је сарадња са свим установама секундарне и терцијарне заштите у Републици Српској, и са Институтом Дедиње, с обзиром на то да је у плану отварање и опремање ангио сале.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар